FE 28mm F2" Türkçe'de şu şekilde yazılabilir: "FE 28mm F2

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Lensi birkaç gün önce aldım; yenisini sipariş ettim. Sony lenslerinin en yeni nesli olmaktan uzak olsa da, bu lensin iyi bir görüntü kalitesi sağlayabileceğini gördüm; incelemeci sitelerinde bazı eksilerin tanımlanmış olmasına rağmen. Fiziksel netlik yerine kablolu manuel netliğe sahip olmayı veya lensteki optik stabilizasyonun eksikliğini en önemli faktör olarak düşünmemek gerekebilir, bu eksikler bazı sitelerde vurgulanmış ve aynı zamanda lensin notları ciddi şekilde düşmüş. Kış ormanına ve göl çevresine çıktım, biraz kar, bol bulut ve yaklaşık -4C ~ 25F soğukluk vardı, bu mükemmel fotoğraf çekme günü için en iyi koşulları sağlamıyor olabilir. Neyse, yaklaşık 200 fotoğraf çektim, daha sonra FE 28mm F2 sonuçlarını incelemek için zaman ayırdım. Bu sefer hiç GND, ND, CPL filtre kullanmadım. Renkler çoğunlukla gri, o gün de öyleydi, çok renkli olamaz. Güçlü güneş ışığı olmadığı için parlamalar yok. Son olarak, keskinlik ve arka plan bulanıklığı. Keskinliğin çok iyi olduğunu söylemeliyim. Bu fotoğrafların çoğunu (neredeyse hepsini) F4 veya 5.6 ile, ISO64 veya ISO100 ile çektim. Keskinliğin o diyaframda en iyi belgelendiği görünüyor, kabul etmeliyim, çok iyi. Arka plan bulanıklığı da iyi. Arka plan bulanıklığını vurgulayan türde çok fazla fotoğrafım yok ama bu konuda işlevsel olduğunu söyleyebilirim. "Arka plan bulanıklığı canavarı" değil, yine de iyi. 28mm? 28mm'nin yeterince geniş olmadığı ve aynı zamanda standart olmadığını göstermek için (bile) bazı tartışmalar yürütülmüştü. Ve? Bazı sınırlamaların sadece rakamlardan ibaret olduğunu belirtmem gerekir. Bir şey güzel çalışıyorsa, güzel çalışıyor. "En iyi lensi" kötü bir ortamda kötü ayarlar kullanarak kullanırsanız hiç iyi olmayacaktır. Sony, bu 28mm için özellikle oluşturulan Geniş Açı Dönüştürme Lensi ve açıyı ve kullanım kolaylığını ekleyen Ultra Geniş Açı Lensi adlı iki "ek" lens oluşturdu. Ayrıca, dahili yazılım lens distorsiyonu düzeltimi (başka düzeltmeler de bulunmaktadır), açık olduğunda iyi çalışıyor. Lensin "en iyi" veya "muhteşem" olduğunu söylemiyorum. "Tepkiyi" görmek için farklı koşullarda kullanacağım.