FE 28mm F2" cümlesini Türkçe olarak "FE 28mm F2" şeklinde yeniden yazabiliriz.

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,117
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Birkaç gün önce lensi satın aldım; yeni olarak sipariş ettim. Sony lenslerinin en yeni nesli olmaktan oldukça uzak olsa da, bu lensin iyi IQ sağlamaya yardımcı olabileceğini fark ettim; bazı inceleme sitelerinde belirtilen bazı eksiler olsa da. Fiziksel odaklama yerine kablolu manuel odaklama veya lensin optik stabilizasyonunun olmamasının en önemli şeyler olarak düşünülmemesi belki de o kadar da kötü değildir; bu eksiler, bazı sitelerde vurgulanan ve aynı zamanda derecelendirme puanlarını ciddi şekilde düşüren "eksiler" olarak nitelendirildi. Kış ormanına ve göl ortamına çıktım, biraz kar, bol miktarda bulut ve yaklaşık -4C ~ 25F soğukluk vardı, ki bu mükemmel fotoğraf günü için bilinen en iyi koşulları sunmuyor olabilir. Neyse ki, yaklaşık ~200 fotoğraf çektim, daha sonra FE 28mm F2 sonuçlarına bakmak için biraz zaman ayırdım. Bu sefer GND, ND, CPL filtrelerini hiç kullanmadım. Renkler genellikle gri, çünkü o gün öyleydi, renkli olamazdı. Güçlü güneş ışığı olmadığı için lekeler de yoktu. Sonuç olarak, keskinlik ve arka plan özgürlüğü. Kesinlikle keskinlik çok iyi. Bu fotoğrafların çoğunu F4 veya 5.6, ISO64 veya ISO100 ile çektim. Keskinliğin o diyaframda en iyi belgelendiği görünüyor, kabul etmeliyim, çok iyi. Arka plan özgürlüğü de iyi. Bokeh canavarı değil, yine de iyi. 28mm mi? Bazı tartışmalar 28mm'nin yeterince geniş olmadığını ve standart olmadığını göstermek için bile yaratılmıştı. Ve? Bazı sınırlamaların sayılarla her şeyin yardımcı olmayacağından başka şey olmadığını söylemeliyim. Bir şey güzel çalıştığında, güzel çalışır. "En iyi lensi" kötü bir ortamda kötü ayarlarla kullanırsanız, hiç iyi olmaz. Sony, bu 28mm için özellikle oluşturulan Geniş(r) Açılı Lensler adlı 2 "uzantı" lensi yaptı, bu da açıyı ve kullanılabilirliği arttırıyor. Ayrıca, açık olduğunda iç yazılım lens distorsiyon düzeltmesi (diğer bazı düzeltmeler de var), iyi çalışıyor. Lensin "en iyi" veya "muhteşem" olduğunu söylemiyorum. "Tepkisini" görmek için farklı koşullarda kullanacağım.