- 11 Eyl 2024
- 1,244
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Objektifi birkaç gün önce satın aldım; yenisini sipariş etmiştim. Bu Sony lenslerinin en yeni jenerasyonu olmaktan uzak olsa da, bu objektifin iyi bir görüntü kalitesine yardımcı olabileceğini gördüm; hatta bazı incelemeci sitelerinde tanımlanan bazı negatif yanları olsa da. Fiziksel odaklama yerine kablolu manuel odaklama veya lensin optik stabilizasyonunun olmaması, bazı sitelerde vurgulanan bu iki "eksiklik" aslında çok kötü kabul edilmemelidir ve aynı zamanda, bu lensin puanları ciddi şekilde düşmüştür. Kış ormanına ve göl çevresine çıktım, biraz kar, çok bulut ve yaklaşık -4C ~ 25F derece soğukluk vardı, bu da mükemmel fotoğraf çekme günü için en iyi bilinen koşulları sağlamayabilir. Neyse ki, yaklaşık 200 fotoğraf çektim ve sonrasında FE 28mm F2 sonuçlarını incelemek için zaman ayırdım. Bu sefer hiçbir GND, ND, CPL filtresi kullanmadım. Renkler çoğunlukla griydi çünkü o gün öyleydi, renkli olamazdı. Güçlü güneş ışığı olmadığı için lens flares da mevcut değildi. Son olarak, netlik ve arka plan bulanıklığı. Netliğin gerçekten çok iyi olduğunu söylemeliyim. Bu fotoğrafların neredeyse tamamını F4 veya 5.6 diyafram açıklığında, ISO64 veya ISO100 değerleriyle çektim. Netliğin bu diyaframda en iyi olduğu şeklinde dokümante edildiğini gördüm, kabul etmeliyim ki gerçekten çok iyi. Arka plan bulanıklığı da güzel. Arka planda vurgulanabilen çok fazla fotoğrafım olmasa da, bulanıklık iyi çalışıyor. "Bir bokeh canavarı" değil, ama yine de güzel. 28mm mi? Bazı tartışmalar yaratılsa da 28mm'nin yeterince geniş ya da standart olmadığı göstermek için. Ve? Sayılarla bazı sınırlamaların hiçbir şey ifade etmediğini söylemeliyim. Bir şey iyi çalıştığında, iyi çalışır. "En iyi lensi" kötü bir ortamda ve kötü ayarlarla kullanırsanız hiç iyi olmaz. Sony, daha geniş açılar için iki "ek lens" ekledi, 28mm için özel olarak oluşturulan Ultra Geniş Dönüşüm Lensi ve geniş açıyı ve kullanılabilirliği artıran, lensin iç yazılımı lens distorsiyonunu düzelttiğinde (ve diğer bazı düzeltmelerde olduğu gibi) iyi çalışır. Bu objektifin "en iyi" veya "muhteşem" olduğunu söylemiyorum. "Tepkiyi" görmek için farklı koşullarda kullanacağım.