- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba herkese, Son zamanlarda tam kare Nikon'dan Sony'ye geçtim ve A7III'ün getirdiği küçük boyut ve hafifliği çok seviyorum. Yaklaşık 2 yıl önce işimi bırakıp seyahat etmeye başladım ve görünürde gelecek için tekrar yola çıkmaya hazırlanıyorum. Yoldayken her şeyi fotoğraflıyorum, çoğunlukla manzara, sokak, portreler ve biraz da sörf (genellikle dalgaların manzara fotoğrafları). Önceden 16-35 f4, 50mm f1.8 ve 70-300 f4.5-5.6'ya sahiptim, her şey yolundaydı... tüm gereksinimlerimi karşılıyordu. Ancak son zamanlarda biraz istek kaybına uğradım ve zoom lenslere fazla güvenerek tembel davrandım ve kompozisyonlarımın zarar gördüğünü düşünüyorum. Fotoğraflarımda derinlik yaratmayı çok seviyorum ve 50mm'nin genel görünümünü ve hissini tercih ediyorum, bu yüzden hızlı prime lenslere geçmek istediğimi biliyorum. Bu belki bir paradoksu olabilir ancak astro çekimleri yapabilmek, geniş manzaraları çekebilmek, sokak fotoğrafçılığı için nispeten normal bir odak uzunluğuna sahip olmak ve ihtiyaç duyulduğunda bir miktar daha uzun odak uzunluğuna sahip olmak istiyorum. İdeal olarak 3 lens, boyut ve ağırlık ne kadar düşükse o kadar iyi. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu üç lensten kararımı verdim. Loxia 21mm f2.8: Çoğu manzara için yeterince geniş ve astro çekimleri için de iyi performans gösteriyor. A7III'teki odak işaretlemesi sayesinde manuel odaklanma çok sorun oluşturmuyor ve zaten çoğunlukla manzara lensim olduğu için manuel odaklamayı tercih ediyorum. Batis 40mm f2.0: 35mm ve 50mm arasında mükemmel bir denge. 50mm'yi sevdim ancak bazen biraz dar geliyordu. Otomatik odaklanma önemli çünkü bu "günlük" lensim olacak ve sokak fotoğraflarını spontane olarak çekiyorum. Bu odak uzunluğunda yüksek tutma oranı bir gereklilik. Sony 85mm 1.8: Çevrimiçi incelemelerden görüntü kalitesinin mükemmel olduğunu ve oldukça uygun fiyatlı olduğunu öğrendim. Portreler ve daha uzun odak uzunluğuna ihtiyaç duyduğum her durumda kullanılacak. Eğer çok kısa kalırsa super35 modu etkinleştirilerek yaklaşık 127mm elde edilebilir. Eğer herhangi bir görüş veya ek düşünceniz varsa lütfen belirtin! Teşekkürler, Jack