Sony 24-70 f/4 ZA odaklanma sorunu (büyük bir sorun!)

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, Sorun birkaç ay önce, lensin odaklanmaya çalışırken çıkardığı komik sesle başladı. Birkaç saniye "trrrrrr" sesi çıkarıyor ve ardından odaklanıyordu, ancak geçen ay tamamen bozuldu. Artık odaklanmıyor ve kamera "lens takılı değil" diyor. Benzer bir sorunla ilgili bir sayfa buldum lensrentals.com'da (https://www.lensrentals.com/blog/2015/04/tearing-down-the-sony-24-70-f4-za-oss-vario-tessar/) ve dün lensi parçalara ayırdım ancak sorunu tanımlayamadım, görebildiğim parçalar sağlam görünüyordu. Lensi tekrar monte ettiğimde, lensin odaklama parçasının, kameraya bağlı olmasa bile serbestçe yukarı ve aşağı hareket ettiğini fark ettim. Bazı videolar eklemeyi umuyordum, ancak yüklemek için çok büyükler. Sadece odaklama parçasının resmini ekliyorum (lensrentals'tan alınmıştır, izni olmadan kullanmamı umarım). Sorunla ilgili detaylı bilgiler şunlar: 1. Kamerayı açtığımda, her şeyin yolunda olduğu görünüyor, ancak bir an sonra, hiçbir şeye dokunmadan, F göstergesi "F- -" oluyor ve bu şekilde devam ediyor. 2. Lense baktığımda, ekran üzerindeki gösterge "F4" ve "F- -" arasında gidip geldikçe diyaframın titreyerek açılıp kapanmasını görebiliyorum. 3. Kameradan çıkarılıp eğildiğinde, lensin odaklama parçası (resimde görülen) serbestçe yukarı ve aşağı hareket ediyor (bu normal mi yoksa değil mi emin değilim). Benzer, hatta aynı türden bir sorunu yaşayan var mı? Şimdiden milyonlarca teşekkürler Sayın ziyaretçi, Hoş geldiniz! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Basitçe buradan ücretsiz olarak kaydolun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!