- 11 Eyl 2024
- 2,117
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, Problem birkaç ay önce lensin odaklanmaya çalışırken gelen komik bir sesle başladı. Birkaç saniye "vrrrr" sesi çıkarıyor ve ardından tümüyle odaklanıyordu ama geçen ay tamamen bozuldu. Şimdi odaklanmıyor ve kamera "lens takılı değil" diyor. Benzer bir soruna dair lensrentals.com'da (https://www.lensrentals.com/blog/2015/04/tearing-down-the-sony-24-70-f4-za-oss-vario-tessar/) bir sayfa buldum ve dün lensi söktüm fakat sorunu tespit edemedim, görebildiğim parçalar sağlam görünüyordu. Lensi tekrar monte ettikten sonra, odaklama kısmının lens kameraya takılı olmasa bile serbestçe yukarı ve aşağı hareket ettiğini fark ettim. Videoları ekleyebilirim umut ediyordum, ancak yüklemek için çok büyükler. Sadece odaklama kısmının resmini ekliyorum (lensrentals'dan alındı, izni olmadan kullanmamı umarım affeder). Sorunla ilgili detaylı bilgiler şunlar: 1. Kamerayı açtığımda her şeyin yolunda olduğu gözüküyor, ancak bir an sonra hiçbir şeye dokunmadan, F göstergesi "F- -" oluyor ve sürekli bu şekilde devam ediyor. 2. Lense baktığımda, ekran üzerindeki gösterge "F4" ile "F- -" arasında gidip geldikçe diyaframın sarsılarak açılıp kapandığını görebiliyorum. 3. Kameraya bağlı olmadığında ve eğildiğinde, lensin odaklama kısmı (resimde görüldüğü gibi) serbestçe yukarı ve aşağı hareket ediyor (bu normal mi değil mi emin değilim). Benzer ya da aynı bir sorunu yaşayan var mı? Şimdiden binlerce teşekkürler. Hoş geldiniz, sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz kayıt olun – Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!