- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, Sorun birkaç ay önce objektiften gelen komik sesle başladı. Lens odaklanmaya çalışırken "trrrrrr" diye ses çıkarıyordu, birkaç saniye sonra odaklanıyordu ama geçen ay tamamen arızalandı. Artık odaklanmıyor ve kamera "lens takılı değil" diyor. Benzer bir problem hakkında lensrentals.com'da (https://www.lensrentals.com/blog/2015/04/tearing-down-the-sony-24-70-f4-za-oss-vario-tessar/) bir sayfa buldum ve dün objektifi parçalara ayırdım ancak sorunu belirleyemedim, görebildiğim parçalar sağlam görünüyordu. Objektifi tekrar birleştirdikten sonra odaklama kısmının lens kameraya takılı olmasa bile serbestçe yukarı ve aşağı hareket ettiğini fark ettim. Umarım bazı videoları ekleyebilirim, ancak yüklemek için çok büyükler. Sadece odaklama kısmının fotoğrafını ekliyorum (lensrentals'tan alınmıştır, izni olmadan kullanmama beni izin vermesini umuyorum). Problemin ayrıntılı bilgileri şunlar: 1. Kamerayı açtığımda her şeyin yolunda olduğu görünüyor ama dokunmadan bir an sonra F göstergesi "F- -" şeklinde yanıp sönüyor. 2. Objektife baktığımda diyaframın ekran üzerindeki gösterge "F4" ile "F- -" arasında gidip geldikçe aralıklı olarak açılıp kapandığını görüyorum. 3. Takılı olmayan ve eğildiğinde, fotoğrafta görünen lensin odaklama kısmının serbestçe yukarı ve aşağı hareket ettiğini görüyorum (bu normal mi bilmiyorum). Benzer bir, hatta aynı sorunu yaşayan biri var mı? Şimdiden milyonlarca teşekkürler. Hoş geldiniz, sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim görürsünüz... Sadece ücretsiz olarak buradan kaydolun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!