- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Son bir yılda, fotoğrafımın konusunun sol yanında tuhaf bir gölge benzeri kenar fark etmeye başladım. Büyütme oranını %150-200'e çıkardığımda yalnızca belirgin hale geliyor. Lensimi başka bir kamera gövdesinde deneyerek sebebi izole etmeyi denedim (A7R3) ve fark ettiğim şey, aynı gölgenin şimdi odaklanmış konunun sağ tarafında belirdiğiydi. IBIS'i kapatmayı ve otomatik odaklamayı kapatmayı denedim, yine de sorunu yaşadım. Sorunun lens kaynaklı olduğuna inanıyorum, bu yüzden bayime lensi Sony'ye tamir teklifi almak için göndermesini rica ettim. Bu sorunu paylaşmamın sebebi, başka bir Sony lensiyle böyle bir sorun yaşayan diğer kişilerin olup olmadığını sormaktır ve varsa belirlenen sebep nedir ve tamir edildi mi. Sorunu gösteren iki resim ekledim. Hoş geldiniz sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olduğunuzda burada bir resim görüntüleyebilirsiniz... Sadece buradan ücretsiz olarak kayıt olun - Yeni üyelerimizi her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!