- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu lensi kullanan diğer kişilerin yardımına ihtiyacım var. Sony lensim aynı sorun için iki kez tamir edildi. İlk seferinde, sorunun kısmen çözüldüğü düşüncesindeyim. İkinci kez geri gönderdim ve gördüğüm sorunları örneklerle belirttim, bugün geri aldım. Bugün birkaç resim çektim ve hala aynı sorunun olduğunu düşünüyorum. Sorunun detaylarına geçmeden önce, başka bir lensle (100-400mm Lumix lens, M43) çektiğim birkaç resmi inceledim ve resimleri büyütüp +200%'de kenarında görünen gölgelendirme türünü kontrol ettim. Bu Lumix lensle çekilmiş resimlerde bu sorun gözükmüyor. Dört resim ekledim. 1-3 numaralı resimler Sony 100-400 GM lensinden. Tümü %200'den fazla büyütülmüş. 1. ilk tamir yapılmadan önce çekildi. 2. ilk tamir sonrası çekildi. 3. ikinci tamir sonrası çekildi. Nihayet referans resmini 4. Lumix lens kullanılarak çekilmiş %200'den fazla büyütülmüş bir resim var. Bu lensi kullanan diğer kişilerin hedef resmin bir bölümünü büyüttüklerinde neler gördükleri beni ilgilendiriyor. Siz de görüntü kenarında hafif bir "gölgeleme" görüyor musunuz? Gölgelemeyi görmek için burada göründüğünden daha büyük bir resim yapmanız gerekiyor. Resme baktığımda, gölgelenmenin bana daha çok her resmin sol tarafında olduğunu görüyorum. Aramıza hoş geldiniz! Kayıtlı bir üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz kaydolun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!