Minolta AF Reflex 500" cümlesini Türkçe'ye şu şekilde çevirebiliriz: "Minolta AF Refleks 500

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu konuşma, filtre kullanmalı mı kullanmamalı mı konusunda başladı. Minolta 500mm refleks objektifimin vidalı filtreler kullanamayacağını düşündüğümde, kullanabileceğimi öğrendim. Daha fazla araştırma yaptım ve düşündüğüm lens gölgelik kısmının çıkarılarak 82mm çapında bir dişli görüneceğini keşfettim. Şimdi lensi korumak için bir UV filtre satın aldım ve polarize ve yaratıcı filtreler için Firecrest filtre sisteminin de uyumlu olduğunu fark ettim. İlerlemek için... Xykes'in dediği gibi, bu lensin (veya Sony markalı aynı lensin) üretilmiş tek otomatik odaklı refleks lens olduğuna inanıyorum. Onu seviyorum, ancak sabit f/8 diyafram açıklığına sahip ve bazı insanlar bu tür lenslerde "donut etkisi" sorunu yaşıyor. Kitimdeki en hafif lens olduğundan, çantamda tutmaktan mutluluk duyuyorum, diğer 500mm lensim genellikle vahşi yaşam veya ay fotoğrafladığım özel bir duruma çıkmadıkça geride bırakılıyor. Ayrıca, vahşi yaşam fotoğraflarında elde kullanabildiğimi fark ediyorum - monopoduma çok fazla ihtiyaç duymuyorum. Onunla çektiğim birkaç fotoğrafı buraya ekliyorum. Hoş geldiniz sevgili ziyaretçi! Kayıtlı bir üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz kaydolun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!