Zeiss Batis 25 Sonsuz Odak

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Geçen hafta Batis 25'i Astro fotoğrafçılığı için kullanmayı denedim. Fark ettiğim bir şey, Batis 25'in sonsuzluğun ötesine odaklanabildiğiydi, yani OLED'de Sonsuzluk Semboli ilk kez göründüğünde Lens sonsuzdur, ancak hala biraz odak hareketi mevcuttu ... ki bu beni biraz şaşırttı. Loxia'dan buna alışmıştım, ancak Batis ile böyle olduğunu düşünmemiştim. Aynı bilgi EVF'de (manuel odak yardımı) görünür, Sonsuzluğa lens hareketi sırasında odak kaydırıcısı grafiğinde gösterildiği gibi lensin tam ucu gelmeden önce ulaşıldığı açıktır. Bugün test ederken (5°C'de), OLED'de Sonsuzluk ilk kez göründüğünde noktanın oldukça doğru olduğunu fark ettim, bu oldukça faydalıdır. Geçen hafta çektiklerim arasında uzak manzaralar (1km) bulunan fotoğraflarım olduğundan, OLED yaklaşık 10 metrelik odak mesafesi olduğunu söylüyordu. Eğer bir şansım olursa -10°C'de tekrar deneyeceğim, eğer farklılık varsa ve tutarlı ise görmek için.