Zeiss 24-70/2.8 SSM köşelerde kabul edilemez netlik mi?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yaklaşık 6 yıldır bir Sony Zeiss 24-70/2.8 SSM lensi sahibim. Yeni aldığımdan beri, köşelerdeki keskinliğin normal olduğuna kendime söyledim. Belki lensin maliyetini haklı çıkarmaya çalışıyorum, ama sizin ne düşündüğünüzü bilmek istiyorum. Aynı zamanda diğer SAL2470Z sahiplerinin görüşlerini de duymak isterim. Sahip olduğunuz lens hakkında ne düşünüyorsunuz? Köşelerde durum böyle mi? (Tam çözünürlüklü sürüm için buraya tıklayın.) Bu çekim, ISO200, 1/500sn, ƒ7.1 ayarlarında elde Sony a900 ile yapıldı. Capture One'daki herhangi bir distorsiyon düzeltmesini kapattığıma ve keskinliği sıfıra indirdiğime emin oldum. Köşelerdeki belirsiz ayrıntılara dikkat edin. Değerinde belirtmek gerekirse, Capture One'da yapılan herhangi bir düzeltme bu sorunu çözmüyor. Görselin diğer her yerinde inanılmaz derecede keskin ve her zaman öyle olmuştur. Sadece köşeler beni rahatsız ediyor. Eğer bu $500'lük bir lens olsaydı, belki alışırdım, ama fiyatı $1200'nin üzerindeydi ve bu canımı acıtıyor. Ayrıca, 24mm'de hatta tek bir filtre bile köşelerde korkunç bir vinyetleme yapıyor fark ettim. Yeniden kendime bunun normal olduğunu söyledim, ama manzaralar için bir polarize filtre kullandığımda en geniş odak uzunluğunda siyah köşelerle karşılaşmak sinir bozucu oluyor. Bu çekimde hafifçe görebilirsiniz. ƒ8'den daha küçük diyafram açıklıkları çok daha kötü.