ZA 16-35mm F4'ten güncelleme yapma

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,117
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
16-35mm F4'ten (seyahat lensi olarak kullanılan) yükseltmeyi düşünüyorum ve düşüncelerinizi duymak isterim. 16-35mm FL aralığının esnekliğini seviyorum ve her iki ucunu da düzenli olarak kullanıyorum. Lens, A7III'te neredeyse öne ağır olacak şekilde uygun boyutta/ağırlıktadır. Çekim alışkanlıklarımla beraber OSS'ye ihtiyaç duymadım. Uzun ucu kapatmak için, Sony 85mm F1.8'e sahip ikinci bir gövdeye sahibim. Kombinasyon muhteşem çalışıyor. Yükselmek isteğim, Batis 25, Loxia 21 ve Loxia 35 gibi WA sabit lenslerime daha yakın daha iyi kalite almak için; keskinlik (özellikle 35mm ucu) ve renk (F4'ü ton olarak çok soğuk buluyorum, hatta yeşilimsi) açısından. Genellikle F8'de çekim yapıyorum ama hızlı diyafram açıklığından bokeh'yi takdir ediyorum.

Düşündüğüm lensler oldukça tanınmış ama kendi dezavantajlarıyla birlikte gelirler. Düşüncelerinizi bilmek istiyorum (F4 lensle devam etmem gerekip gerekmediği dahil): 1) Sony 16-35mm GM F2.8: Doğal yükseltme ancak en pahalı olanı. Ek ~100g ağırlıkla yaşayabileceğimi düşünüyorum. Tonal renginin F4'le benzer olup olmadığından emin değilim çünkü ben kişisel olarak daha sıcak bir şeyi tercih ediyorum. 2) Tamron 17-28mm F2.8: Sınırlı FL aralığı (özellikle eksik 35mm kapsamı) olmasaydı doğrudan bunu tercih ederdim. Bu nedenle pek incelemedim. Ton olarak, Sony'e karşı nasıldır? 3) Sigma 14-24mm F2.8: Örnek fotoğraflarını gördüm ve harika! FL aralığında çok keskin ve o sıcak rengi seviyorum. Ancak neredeyse 800g ağırlığında ve bunu tüm gün seyahat ederken taşıyabileceğimden emin değilim. Filtre vidalarının eksikliğiyle yaşayabilirim. Ayrıca uzun ucunu kapsamak için farklı bir lensi düşünmem gerekir.

12-24mm F4'ü listelemedim çünkü tamamen farklı olduğunu düşünüyorum. Düşünmem gereken başka lensler var mı? Seyahatler için zoomları tercih ediyorum. Daha esnekler. Eğer yükseltirsem, 16-35 F4'ü ve Batis 25'i satarak finanse edeceğim (ve biraz alan açacağım). Çok teşekkürler!