- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sevgili SonyAlpha üyeleri, Merhaba, bu forumda ve fotoğrafçılıkta yeniyim ve Lizbon'dan selam gönderiyorum. Bu yazıyı yüklememin nedeni, yakın zamanda A7iii+SEL24105G kombinasyonunu satın alma fırsatı bulmamdı. Hem kamera hem de lens hakkında oldukça heyecan verici incelemeler okumuştum, bu ikiliyi fotoğrafçılığa hobi olarak başlamak için güzel bir ilk kurulum olarak gördüm. Önemli Not: Fotoğrafçılık geçmişim temel olarak Youtube videolarından gelmektedir. Kamera+lens deneyimim, genellikle netlik eksikliğiyle, keskin olmayan, her yönlü bulanık fotoğraflar üretmekten kaynaklanan bazı hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu sorun, kamerayı sıkı bir tripodda monte etmek ve çok iyi aydınlatılmış iç mekanlarda çekim yapmak gibi durumlarda bile kendini göstermektedir. Görüntü kalitesi en düşük beklentilerimi karşılamamaktadır. Bu nedenle yukarıdaki durum göz önüne alındığında, son günlerde bu görünür sorunun nedenini anlamanın yollarını aramaya başladım. Sadece bir lensim olduğu için lensin sorunun nedeni olup olmadığını test edebileceğimi düşündüm. Bu nedenle internette arama yaparak https://www.lensrentals.com/blog/2014/02/setting-up-an-optical-testing-station/ adresinde bu sayfayı buldum. Prosedürü takip etmeye çalışarak lensi test ettim ve Sony 4k 49 inçlik TV'de gösterilen test görüntüleri PDF'lerini kullanarak, farklı odak uzunlukları (24, 70 ve 105), lensin en geniş diyafram açıklığı (f4), merkezi odak alanı, netlik pikap ile manuel odak, kameranın resmin merkezi ile merkezlenmesi, AF kilidi kapalı, yüz göz önceliği kapalı, nötr yaratıcı stil, kameranın tripodda olması, 2 saniye zamanlayıcı kullanarak lensi test ettim. Aldığım fotoğrafları ekliyorum. Siemens Yıldız Haritası için de merkez dışına çıkma gibi bir durum göremiyorum, bu nedenle testin uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak fotoğrafların keskinliği orta seviyede veya en azından bu kamera+lens için gördüğüm incelemelerdeki en düşük beklentilerimin altında. ISO 12233 tablosunda, bu ekranı çekerken (ancak yıldız haritası görüntüleri de aynı tv ekranından alınmıştır), bu renklenme efektleriyle dolu görüntüler elde ettim... bu beklenen bir durum mu emin değilim. Bunun dışında, merkezdeki keskinlik yine, benim görüşüme göre, zayıf, ancak köşelerde herhangi bir sorun göremiyorum. Sadece keskinlik sorunu beni şüpheye düşürüyor. Ayrıca, Sony'nin geri ve ileri netlik testini de yaptım ve bazı fotoğraflar ekliyorum. Keskinlik dışında herhangi bir sorun görmedim. Yakınlarda yaşadığım kötü deneyimin nedeni olabilecek şey hakkındaki görüşlerinizi çok takdir ederim. Çekimlerimde neyi düzeltmeliyim, nasıl daha fazla test yapmalıyım, lens/kamerayı kontrol ettirmek için Sony'nin yerel tamir dükkanına gitmeli miy