Yeni Loxia 21'im Geldi

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Son yıllarda fark ettim ki SONY / Zeiss'ın yeni lensleri genellikle Çin'de ABD ve AB'den önce satışa sunuluyor... Çok etkileyici bir slogan. İnternet üzerinde birçok benzer test ve inceleme bulunduğundan ve ben zaten bir amatör seviye testçi değilim, detaylı test ve inceleme yapmayacağım. Ancak, ilgilendiğim şeyler diğerlerinden farklı gibi göründüğünden bazı ilk izlenimlerimi paylaşacağım, benim gibi birileri varsa diye. 1. Küçük ama oldukça ağır, beklentimin biraz üzerinde ağırlığı var. Bileklikler için biraz fazla ağır olabilir, ancak standart kayışlar için oldukça kabul edilebilir. 2. Odak halkası, Loxia 35 ve 50'den biraz daha gevşek gibi görünüyor. Bu bana hitap ediyor. 3. Çok daha yakın minimum odak mesafesinden dolayı, 90 derecelik bir dönüş açısıyla bile, derinlik keskinlik cetveli hala ZM lenslerden çok daha dar. Onunla alışık olmak için biraz zaman gerektiğini hissediyorum. Eğer 180-270 derece olsa daha mutlu olurdum. 4. Aslında, DOF cetvelinin üstündeki (parlak kısım dahil) tüm gövde, odak halkasıdır. 5. Diyafram halkasının çok gevşek olduğunu ve çok kolay yanlışlıkla kullanıldığını söyleyen birini gördüm. Gerçekten gevşek olduğunu hissediyorum fakat lensin ön kısmını döndürmeye alıştığımdan dolayı diyafram halkasını yanlışlıkla nadiren dokunuyorum, en azından şimdiye kadar. 6. Gerçekten çok güzel. Ama güneşlik olmadan biraz çirkin olur. Neyse ki, diğer birçok lense kıyasla yine de daha güzel. Ve güneşliği yalnızca yağmurda kullanacağım. 7. Güneşlik, gövde üzerinde neredeyse 1 cm'yi kaplar. Resmi olarak su geçirmez olarak açıklanmamış olsa da, güneşlik ve hoş mavi contaya güvenirim, yağmura (fazla yoğun olmayan) almak güven verici. Aslında, Şanghay'da yağmur yağıyor, bu yüzden Loxia 21'in ilk görevi yağmurda oldu. 8. Bu arada, gövde katı bir demir parçası gibi hissettirdiği için, kauçuk conta halkasının ilk kırılacak parça olabileceğini düşünüyorum... 9. Ve distorsiyon hakkında, resmi belge korkunç -2,0 distorsiyon olduğunu belirtiyor (hatta çevresindeki eğriler kamerada düzeltme açık olarak ayarlandığında tüm internet üzerinde görünenler), bana oldukça kabul edilebilir geliyor. FE28 "Fisheye"den çok çok daha iyi.