- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
İşte buradaki ilk yayınım ve yaklaşık bir saat önce UPS aracılığıyla gelen 24-240 SEL24240'ı size anlatmak için kullanacağımı düşündüm. Lens, diğerleri tarafından belirtildiği gibi oldukça büyük olsa da rahatsız edici değil. Bu kategoriye dahil diğer tam kare lenslerle aynı boyutta, bu yüzden bu boyutun, şu anda tam kare çekim yapmak isterseniz gerekli olduğunu düşünüyorum. A7II 'ye ergonomik olarak monte edildiğinde iyi hissettirir ve hafif bir şekilde yaklaşmak ve uzaklaşmak oldukça kolaydır ancak biraz serttir. Lensin güneş siperliği, çapı yaklaşık olarak 3-3/4 inçi getirir. Lens derecelendirme sitelerine pek itibar etmem, bu yüzden lensi kendim test ederim ve nasıl beğendiğimi görmek için bir hedef oluştururum. Hedefte çerçeveyi dolu olarak doldurmaya çalışırım ve yakın çekim, diyafram, enstantane hızı ve ISO ayarlarını tüm yakınlaştırma aralığında aynı tutarım. Küçük yumuşak kutularda 2 flaş kullanırım. Neyse, bu lensle düşündüğümden daha memnun kaldım çünkü gerçekten kötü değil! Gerçekten iyi bir seyahat lensi olmalı ve Disney World'e yapacağım yaklaşan gezimde iyi çalışmalı. Lensin kendisinin 24mm'de belirgin varil distorsiyonu (Lightroom'da kolayca düzeltilebilir) ve kenarlarda biraz yumuşama olduğunu fark ediyorum ama hala kabul edilebilir. 35mm'de varil neredeyse kaybolur ama yine de biraz yumuşaktır. 50mm'de distorsiyon pim yastığına dönüşür ancak çok keskin olur ve 150'ye kadar aynı sertlikte devam eder, burada görüntü kenarlarında biraz yumuşar ve 240mm'de aynıdır. Bazı hızlı düşünceler. Dosyalar eklemeyi düşündüm ancak iyi çalışmadığı için birazdan bunları FLKR ya da başka bir yere yükleyeceğim.