- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Tam olarak ne zaman Canon'dan Sony A7iii 'ye geçtiğimi kesin olarak hatırlamıyorum. Bir yıldan fazladır ama gerçekten hatırlamıyorum. Yani başlangıçta odaklandığım ve satın alırken (lens) bir günlük, çok amaçlı bir lens seçtim. 24-105'e karar kıldım. O lensemle daha fazla memnun olamam. Olanaksız. Sonra geniş ve ultra geniş lenslerime geçtim çünkü hala en çok keyif aldığım yer burası, özellikle zamanım ve sabrım varsa ve işleri yavaşça ve hesaplarla yapabilirim. Üç tane var. Laowa 15, Sigma Art 20 ve Sigma Art 35. Yine de, Canon günlerimden kalan bir Sigma 18-300mm 3.5/6.3 lensim vardı. Son zamanlarda A7iii üzerinde bir mc-11 adaptörü ile kullanıyorum, genellikle burada L.A.'deki kalabalıkların (insanlar/sokak) fotoğraflarını çekerken. Yine de girişimci "kamera suratlarında" tekniğiyle hala tamamen iyi değilim. Ayrıca, burada hızla öldürülebilirsiniz. Sigma, o büyük kavrayışı için harika bir iş çıkarıyor, ancak yalnızca IQ konusunda "tamam" işi yapıyor. Kesinlikle hiçbir seviyede keskin değil ve kaçınılmaz olarak gürültülü. Diğer lenslerime göre kötü görünüyor. Gerçekten iyi bazı "içerik"ler elde ettim ama IQ'yu diğer lenslerimle karşılaştırdığımda sonuçlarımdan rahatsız olmuş gibiyim. Benzer bir yeni Sony lensi için bir hamle başlatıyorum (300'e ulaşmanın gerekli olmadığını düşünüyorum) ama bana rahatsızlık vermeden kalmam için makul bir kavramaya sahip olmalı ve IQ'nun dişe dokunur bir şekilde benim eski iyi Sigma'mdan daha iyi olmalı. Kendimi asla özel ve yoğun vahşi yaşam fotoğrafçılığı yaparken görmüyorum. Şimdiye kadar bu benim işim değil. Los Angeles Kanyonlarına sıkça yürüyüş yaparım, ama özellikle vahşi yaşam aramak için değil. Geliyorsa iyi, gelmiyorsa da iyi. Yani kısacası, burada sonsuz olanaklarımız olan farkedilmez sokak fotoğrafları ve zaman zaman burada Güney Kaliforniya'daki güzel kanyonlar ve okyanuslar arasında yürüyüşler için olacaktır. Tüm düşünceler ve öneriler memnuniyetle karşılanacaktır.