Yeni bir lens seçimi konusunda yardıma mı ihtiyacınız var?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba herkese. Forumda yeniyim ve yeni bir lens seçimi hakkında insanların görüşlerine ihtiyacım var. Küçük bir geçmiş; Profesyonel bir fotoğrafçı değilim, sadece bir hobim. Yeni g master lenslerden birini alabilme fırsatım var. Ya 85mm F/1.4 ya da 24-70mm F/2.8. Şu anda kit lensim 28-70mm'a sahibim. Her şeyi kapsayan ve işi halleden bir lens. En keskin değil ama idare eder. 24-70mm F/4 Zeiss ile fazla etkilenmedim, bu yüzden almadım. Aynı zamanda gerçekten memnun olduğum 35mm 1.4 distagon'a da sahibim. Portre çekmeye başlamaya başlıyorum. Şimdiye kadar çoğunlukla manzara çekimi yaptım. Uzun bir süredir Rokinon 85mm F/1.4'e bakıyorum. Tamamen manuel bir lens ve keskin bir camı var. GM kadar keskin değil ama yine de iyi. Bu yüzden tavsiyenize ihtiyacım var. Sadece 24-70 GM'yi almalı ve Rokinon lensini mi almalıyım, yoksa 85mm GM'yi alıp kit lensimi mi saklamalıyım? Herhangi bir tavsiye yardımcı olur. iPad'imden Tapatalk kullanarak gönderildi.