Yeni 85 ve 24-70 GM Lens'lerle ilgili büyük sorun

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu, sorunun kısa bir özeti: Mega sorunun Sony A7rII ile olduğu (ancak diğer ILCE'ler için de geçerli olabileceğini düşünüyorum) ve iki yeni GM lens (24-70 ve 85) ile ilgili olduğu. Belki diğer lensler için de geçerli olabilir ama buna dair kesin bir şey söyleyemem çünkü onlara sahip değilim. Eski Sony Zeiss 55 ve 16-35 zoom lenslerinde herhangi bir sorun olmadığını doğruluyorum. Sorun, 85 1.4 ve 24-70 2.8GM ile odaklanırken diyaframın açılmamasıyla ilgilidir. Effect ON/OFF geçiş ayarının hiçbir etkisi yok (benimki zaten sürekli OFF'ta). Uygulamada, normal az ışıklı stüdyo ortamlarında f4'ün üzerinde çekim yaparken doğru odaklanamazsınız. Odaklanırken diyafram kapanır ve odak hassasiyeti ve hızı düşer. Eğer f8'de çekim yapmanız gerekiyorsa (ve stüdyoda bu normalken, ancak f5.6 da imkansız olduğunu kanıtladı), çok fazla çevresel ışıkınız yoksa odaklanmanız neredeyse imkansız hale gelir, hatta manuel olarak bile çünkü aynı hassasiyet bilen görüntüde zaman aksaklık gösterir, yaklaşık odak noktasını manuel odaklamada bile yakalamazsınız çünkü görüntü çok kaba ve dijital gürültü ile kötüleşir. Bu tam bir duraksama sebebidir. Daha önce Metabones/Canon 24/70 ve Canon 85 kombinasyonunu optimal sonuçlarla kullanıyordum ancak yanlışlıkla yeni Sony ikilisinin harika bir seçim olacağını düşündüm ve aslında öyleler ama sadece tam açık veya neredeyse tam açıkken çekim yaparken. Kapattığınızda odak kullanılamaz hale gelir ve hatta hatalara daha da yatkın hale gelir. Sorum şu: Sony'nin bu sorunun farkında olduğunu ve düzelteceğini biliyor mu? Niçin yeni GM lenslerle bu kadar büyük bir hatayı yaptılar? Online olarak kontrol ettim ve bu benim sorunum değil, diğer profesyonel çalışanların da aynı sorunu fark ettiğini gördüm. Bu konuda detaylı bir açıklamayı diglloyd'da bulabilirsiniz, sadece bir örnek vermek gerekirse. http://diglloyd.com/blog/2016/20160419_1756-SonyA7R_II-SonyGM-focusingBug.html. Fark ettiği gibi, f4'te dahi doğruluk kabul edilebilir aralığın altına düşüyor. Benim f4 sonuçlarım biraz daha iyiydi ancak insanlar sürekli hareket ettikleri için odak noktasına doğru hareket etme şansları daha yüksek. Stüdyo flaşları ile f8'de çekim yapmak zorunda kalırsam bu şekilde nasıl odaklanabilirim? Gerçekçi bir şekilde her bir tıklamadan önce diyaframı açıp kapatamam. Bu konuda iletişime geçebileceğim hangi mühendislerin e-postaları var mı? Sony geliştiricileriyle doğrudan bir şekilde iletişime geçme yolu var mı? Bilir misiniz, kritik ancak çok özgün konularda destek e-postalarına yazmak tamamen faydasızdır… Herkese yardım ettiği için teşekkürler. Maurizio Camagna http://camagna.it.