- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Lens ve 2x telekonvertör ile gerçek 1:1 makro sağladığı ve 400mm'ye ulaştığı için bir TC almak istiyorum. Bu kombinasyona sahip birisiyle benim cevaplayabileceğim bazı sorularım var. Görüntü kalitesi nasıl? Görüntü kalitesi düşüyor mu (Özellikle 400mm'de)? Post işlemde sadece crop yapmamalı mıyım? 24MP a7ii kullanıyorum ve bu durumda "2x" yapmak istiyorsam yarısını kırpacağım anlamına mı geliyor? Lensin otomatik odak hızını etkiler mi? Bu kombinasyonu ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Çok fazla yurtdışı seyahati yaptığımı (400mm lens almayacağım) ve hobi olarak fotoğraf çektiğimi düşünerek, 2x TC'yi (reach için) mi yoksa 1.4x TC'yi (ışık için) mi almalıyım? Çoğu kullanıcının 1.4x TC'si olduğunu görüyorum ama bunun nedeni genellikle 70-200mm makro lens kullanmamaları ve ışığı çok kaybetmeden ulaşmaları. Ayrıca zaten 24-240mm bir lensim var (her ne kadar görüntü kalitesi en iyi olmasa da). İlgisiz bir soru: Son zamanlarda çevrimiçi "etkileyiciler" lehinizde bir koruyucu filtresini ön camlarına takmadıklarını ve bir lens gölgesinin bunun için yeterli olduğunu söylediklerini gördüm. Bir koruyucu filtre görüntü kalitesini düşüreceği iddia ediliyor mu? Bu absürt bir iddia mı yoksa onların izinden mi gitmeliyim?