Yeni 70-200mm F4 Macro Gii üzerindeki tele dönüştürücüler

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, Lens için gerçek 1:1 makro olma iddiasında olan ve 2 kata kadar artırılabilen gerçekten 400mm'ye ulaşan bir TC almakla ilgileniyorum. Bu kombinasyona sahip biriyle umarım bu soruları cevaplayabilecek birilerine yönlendirebilirim. Görüntü kalitesi nasıl? Görüntü kalitesini bozar mı (Özellikle 400mm'de)? TC kullanmamalı mı ve sonradan kırpma yapmalı mıyım? 24MP a7ii kullanıyorum ve "2x" yapmak istiyorsam yarısını kırpmam gerekecek demektir. Lensin otomatik odak hızını etkiler mi? Bu kombinasyonu ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Çokça seyahat eden biri olduğumu unutmadan (400mm lens almayacağım) ve bir hobici olarak, 2x TC (uzaklık için) veya 1.4x TC (ışık için) almalı mıyım? Çoğu kullanıcının 1.4x TC kullandığını görüyorum ancak bunun sebebi 70-200mm makro lensi kullanmamaları ve ışığı çok kaybetmeden uzaklık sağlamak istemeleri. Ayrıca zaten 24-240mm bir lensim var (ancak görüntü kalitesi en iyi değil). Bağlantısız bir sorum daha var: Son günlerde "etkileyici" diye tabir ettikleri insanların, lenslerinin önüne koruyucu filtre koymadıklarını ve bir lens gölgelik takmanın yeterli olduğunu söylediklerini gördüm. Bir koruyucu filtre görüntü kalitesini düşüreceği iddiası doğru mu, yoksa onların adımlarını mı takip etmeliyim?