- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yani, yaygın bir ikilemim var. Birkaç haç hafta içinde oldukça büyük bir seyahate çıkıyorum ve gerçekten iyi çözünürlüklü fotoğraflar istiyorum. Önceki ekipmanım GH2 ve 14-140 ile bir RX100Mii'ydi. RX o kadar küçük olduğu için harika ve hala benimle gelecek. O küçük şeyin neler yapabildiği beni şaşırtmaya devam ediyor. Şimdi benimle götürmek için bir A7 mk ii gövde edindim. Şimdi cam ihtiyacım var! Yukarıda belirttiğim gibi, mümkünse keskin yüksek çözünürlüklü fotoğraflar istiyorum (niçin tam kare kullanayım ki!). Ancak seyahat ederken esnekliğe de ihtiyacım var. Bu da demek oluyor ki çok fazla lens olmamalı (ne kadar az, o kadar iyi) ve çok büyük olmamalı (hatta 70-200 Zeiss F4 bile benim için çok büyük). Çocuklarım var ve onları bazı çekimlerde dahil etmeyi düşünüyorum, bu yüzden otomatik odaklama ile devam etmem gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca her lens değiştirdiğimde IBIS'in çalıştığından emin olmak için ayarları ayarlamak istemiyorum. 24-240 3.5 6.3'ü düşünüyordum ve aşırı menzil için biraz görüntü kalitesinden ödün vermek ama (a) ona ulaşamıyorum (Ben İngiltere'deyim) ve (b) diyafram açısından oldukça yavaş. Peki, birkaç prime lensle gitmeli ve sürekli lens değiştirmeli miyim (ve eğer öyleyse, hangisi?). Zeiss FE 55 muhteşem olmalı ama bu da ayrıca geniş açı ve telefoto lensi gerektirir. 3 lensle uğraşmak isteyip istemediğimden emin değilim. Şu anda bir tele prime lens var mı bilmiyorum zaten… Yoksa sadece Zeiss 24-70 F4 ile gitmeli ve 'telefoto' kısmı için sonrasında kırpma yapmalı mıyım? Ama çok miktarda görüntü kalitesinden ödün verir miyim? Yoksa eksik bıraktığım sihirli bir lens kombinasyonu mu var? Tüm yardımlar büyük bir minnetle karşılanacaktır.