Vinyetlenmeyi önlemek için Loxia 21 için CPL için hangi boyut?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yeni bir Loxia 21 aldım ve genellikle vahşi yaşam çekimleri için kullandığım daha büyük ve ağır uzun lenslerin arasında manzara lensi olarak kullanmakla ilgili denemeler yapıyorum. Bu nedenle genellikle manzara çekimleri için elime 16-35 f2.8 veya başka bir lens yerine sadece 21'i alıyorum. Zaten manzara çekimleri için genellikle manuel odak kullanırım. Benzer şekilde, sırt çantamdaki alanı ve ağırlığı azaltmak amacıyla kare filtreleri evde bırakıp yalnızca dairesel filtrelerle gitmeyi düşündüm. Artık gradyan filtreleri de pek kullanmıyorum. Bir vidalı CPL ve bazı dairesel ND'ler online sipariş ettim ve ND'ler sorunsuz fakat CPL'yi taktığımda hafif bir vinyet oluştuğunu fark ettim, bu yüzden daha geniş bir seçeneğe ihtiyacım olduğunu biliyorum. Sorum şu: Bu sorunu önlemek için hangi boyutta (ve step-up halka) filtre almalıyım? Bunun, görüş açısından ve CPL'nin derinliğini bildiğim halde hesaplanabilir ama bu hesaplama çok fazla toleransa sahip olmayabilir. Bu yüzden başka birinin aynı lensle zaten bir vidalı CPL kullandığını merak ediyorum. Sanırım 62mm'ye gitmeliyim. Ayrıca hem CPL'yi hem de bir ND'yi birlikte takabilmek de güzel olurdu. Teşekkürler. Düzenleme: 13 Ocak 2019 tarihinde 2xbass tarafından yapıldı.