Video modunda iken titreşim gösteren 100-400 GM OSS, TASARIM HATASI MI?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,117
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sony 100-400 lensi kullanarak FX3 ve A7s3 kameralarıyla video çekerken ciddi bir titreşim sorunu yaşıyorum. Bu sorun, LCD ekranında görülen elektronik bir titreşimdir ve rüzgar ya da beden ve lensin fiziksel hareketinden kaynaklanan bir şey değildir. Tripod, fasulye torbası, zemin kullanma denemelerimin yanı sıra lensin OSS özelliğini kapalı ve açık konumuna getirdim, modları değiştirdim, farklı odak modlarını denedim, pilleri çıkardım vs. Sorunu düzeltebileceğini düşündüğüm ve okuduğum her şeyi denedim. Başta sorunun sadece FX3'te olduğunu düşündüm ama A7s3 ile de denedim ve aynı sorunu yaşadım. Diğer lenslerle bu sorunla karşılaşmıyorum. Lens tam olarak 400 mm'ye uzandığında ve lensin tam uzatılma aralığında herhangi bir noktada titreşim oluyor ve bu maalesef videoya da kaydediliyor. Şu ana kadar bulduğum tek çözüm, lensin uzatma tüpünün altına bir fasulye torbası koymak ve aynı anda üstüne daha küçük bir fasulye torbası koymak. Bu titreşimi engelliyor ancak fasulye torbalarının mükemmel şekilde konumlandırılması gerekiyor, böylece üste ve alta gelen baskıyı sağlıyor. Bu, video tripod kafasından herhangi bir şey çekmeye çalışırken tamamen aksiyonu engelliyor. Geçici bir çözüm buldum ancak bu, lens uzunluğunu değiştirmemi engelliyor (fasulye torbasını hızlı ve sessiz bir şekilde çıkarıp yeniden konumlandırmaya çalışmak – vahşi yaşam zaten uzaklaşmış olur). Ayrıca, manuel odak kullanmamı engelliyor (bazen uzun lense takip edilecek bir konuyu bulamadığında ihtiyaç duyduğumda), çünkü odak halkası kapalı durumda. Sadece Sony markasını kullanan bir film yapımcısı arkadaşla konuştum ve video için 200-600 lensini kullanıyor. 200-600 lensinde herhangi bir sorun yaşamıyor ancak 200-600, içe ve dışa doğru uzayabilen bir tüp yerine iç içe geçen bir lens tasarımına sahip. Bu durumda, neden bu sorunun yaşandığını anlayamıyorum çünkü bu lens, 200-600'den daha pahalı ve üstün bir lens olmasına rağmen neden bu sorunla karşılaşılıyor? Lensin tüp uzantı tasarımının hatalı olduğunu ve soruna yol açtığını düşünüyorum çünkü tüp fasulye torbalarıyla "yalıtıldığında" sorun ortadan kalkıyor. Bu konuda tecrübesi olan başka birisinin olup olmadığını merak ediyorum. Tüm geri bildirimlere minnettarım ancak gerçekten sadece 400 mm'de tam uzatılmış bir şekilde 100-400 lensi kullanan ve video çeken kişilerden geri bildirim/öneri bekliyorum. 400 mm'de titreşimsiz çalışan tek yol için ek dosyaları ekledim. Çok teşekkür ederim! Hoş geldiniz, değerli ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir görüntü göreceksiniz... Sadece ücretsiz kayıt olun – Yeni üyeleri her zaman karşılıyoruz!