Video Modunda Giderken Titreşim Yapan 100-400 GM OSS - TASARIM HATASI??

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Sony 100-400 lensiyle video çekerken FX3 ve A7s3 üzerinde ciddi bir titreşim sorunu yaşıyorum. Bu, rüzgar veya vücut ve lensin fiziksel hareketinden kaynaklanan bir şey değil, elektronik titreşim (LCD ekranında görülen). Ayakta fotoğraf makinesini tripod kullanarak, fasulye torbası, zemin ve lens OSS'yi kapatıp açarak, modları değiştirerek, odak modlarını değiştirerek, pilleri çıkararak vs. her şeyi denedim. Sorunu çözeceği "varsayılan" bilgileri bularak araştırdım. Başlangıçta sadece FX3'te olduğunu düşündüm, ancak A7s3 ile de aynı sorunu yaşadım. Diğer lenslerle böyle bir sorun yaşamıyorum. Lens tam uzunluğunda (400 mm) olduğunda ve lensin tam uzunluğunun herhangi bir yerinde olduğunda titreşim oluyor - ve maalesef, bu titreşim videoya da kaydediliyor. Şimdiye kadar bulabildiğim tek çözüm, lensin uzatma tüpünün altına bir fasulye torbası koymak ve aynı anda üstüne küçük bir fasulye torbası daha koymak oldu. Bu titreşimi önler ancak fasulye torbalarının mükemmel bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor, böylece hem üstten hem de alttan lens tüpüne baskı yapmış oluyorlar. Bu, herhangi bir şeyi video için çekmeye çalışırken yüzde yüz aksiyonunun tersi olmaktadır. Geçici bir çözüm bulsam da, bu lensin uzunluğunu değiştiremem (hızla ve sessizce fasulye torbasını çıkarın ve yeniden konumlandırın - vahşi yaşam artık gitmiştir). Ayrıca manuel odak kullanmamı engelliyor. Uzun lensle izleme objesini bulamadığım zamanlarda bazen manuel netleme yapmam gerekiyor ve odak halkası kapalı oluyor. Sadece Sony'yi kullanan ve video çekmek için 400 mm'de tam uzanan 100-400 lensini kullanan kişilerin geribildirim/önerilerini almak istiyorum. 400 mm'de titreşim olmadan çalışan lensin tek yolu ekte gösterilmiştir. Çok teşekkür ederim! Hoş geldiniz sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz kaydolun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!