- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu, sahip olduğum 3 eski lensin kısa bir incelemesi, tam açıklıkta veya yakınında hepsi. Fotoğraflar şunlar: yakın zamanda edindiğim Canon FDn 50mm f1.2 @ f1.4, Helios M44-4 @ f2.2 ve SMC Takumar 50mm @ f1.4. Birkaç önemli nokta; A7R üzerinde saçma otomatik ISO'nun etkisiyle, bunları 1/60 saniyede çektim. Biraz daha uyanık olsaydım otomatik ISO'yu kapatacaktım. Ayrıca, Helios'un yapışkan diyaframı var, bu yüzden tam açık kullanmıyorum, ve Canon, asferik olmadığından tam açıkta biraz flare yapabiliyor, bu yüzden çoğunlukla f1.4'te kullandım. Diğer sitelerdeki bilgilere göre Canon FD 50/1.4'ü tam açıkta kullanmak yerine, 1.4'te bu lensin biraz daha kontrastlı olabileceğini öneren yerler var. Benim gözüme göre, Canon kazanan, ve şu anda diğer iki lens beni pek ilgilendirmiyor (kesinlikle karakterleri var, ancak tek birine karar vermek istiyorum). Umarım bu bazıları için ilginç olur... İyi günler Phil, dosyalar yaklaşık 300KB idi, ancak yüklenirken sıkıştırıldı. Hoş geldiniz, sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir görüntü göreceksiniz… Sadece buradan ücretsiz kaydolun – Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!