Tripod ve Görüntü Sabitleyici (IS)

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Bugün bir test yaptım, kameranın tripod üzerindeyken IS açık veya kapalı olmasının resim kalitesine herhangi bir fark yaratıp yaratmayacağını belirlemek için. (Önerildiği iddia ediliyordu, ama artık abartıyorum, IS'nin tripod üzerindeki kamerada açık olduğunda neredeyse kontrolsüz davranacağı iddia ediliyordu.) Basit cevap şudur ki, kameranın tripod üzerindeyken IS açık veya kapalı olması resim kalitesine herhangi bir fark yaratmaz. Test yöntemim şuydu: A7r2 kullandım ve 100 ISO'da RAW çekim yaptım. 55mm Sonnar ve 85mm Batis objektiflerini f/8'de kullandım. Sonnar'da lens içi IS yok, oysa Batis'te bulunuyor. Pozlama süresi 1/5s idi ve 30x odak uzunluğunun uzaklığına yerleştirilmiş bir USAF çizelgesi çektim (çizelgeyi sensörde odak uzunluğuna bakılmaksızın aynı boyutta yapmak için). Her varyant için (Batis ile IS açık ve kapalı; ve aynı şekilde Sonnar için) onar çekim yaptım, toplamda 40 çekim. RAW'ları açmak için Capture One'ı kullandım, hafifçe keskinleştirdim ve pozlamayı biraz ayarlayarak, Retina ekranımda büyük okuma camı kullanarak %100 oranında karşılaştırdım. (Bu diyaframda, Sonnar ve Batis arasında anlamlı bir fark yoktu.)