- 11 Eyl 2024
- 2,117
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bir aydan fazla bir süre önce, büyük beklentiler olmadan Tamron 24mm F2.8 objektifini satın aldım. Zaten öncesinde Sony 28mm F2'yi almıştım, bu objektiften sadece birkaç hafta önce. Tamron objektifiyle ilgili birçok harika makale ve inceleme gördüm, özellikle keskinliği hakkında; MTF grafikleri iyi görüntüler vaat ediyordu, teknik yönüyle. Evet, en yeni veya en iyi lens değil, ama, söylemeliyim ki 3 veya daha fazla kat daha pahalı objektiflerle rahatlıkla yarışıyor. Düşük ışık ortamında kullanmıyorum, açık sebeplerden dolayı. Evet, lens otofokus yeniden kurulduğunda "tık" sesi geliyor. Evet, ön cam yüzeyi, filtre dişine kıyasla oldukça küçük görünüyor. Evet, biraz gölgelenme, vinetleme var. Distorsiyonlar kamerada düzeltilmiş. Son olarak, şunları söylemeliyim ki bu "eksilerin" hiçbiri gerçekten kötü şeyler değil. Çoğu fotoğrafta (makul miktarlarda) gölgelenmeyi hatta seviyorum, çünkü bu bir şekilde görüntünün ana kısmını vurguluyor. Otomatik odaklama güzel çalışıyor, fotoğrafların çoğunu %200'ün üzerinde büyütüp inceledim ve bunlardan sadece birkaçında (1000'e karşı) odak dışı bir bulanıklık var, hatta o anı hatırlamak kolay, çünkü odak yapması için hiç beklemeden fotoğrafı çektiniz. Tabii ki, bu fotoğraflardan sonra yedek ("backup") fotoğraflarım var. Tık sesi videolar için iyi değil elbette, bu yüzden - bu durumda Sony 28mm F2 daha iyi bir seçim. Minimum odaklama mesafesi ~4.7 inç veya 12cm. Çoğu benzer objektif bile bu sayıya yaklaşamıyor. Birkaç hafta içinde 1000'den fazla fotoğraf çektim ve söylemeliyim ki harika bir lens.