Su hasarı nedeniyle Alpha 7II'de menülere bakma - YARDIM!

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba arkadaşlar, bir kayağa yardım etmeye çalışırken küreklerini kaybeden birinin yaşadığı sıkıntı sonrasında su hasarı nedeniyle menülerin siyahlaşması konusunda bir çıkmazdayım. Muhtemelen kamerayı tamir ettirmeye ilgili değilim çünkü maliyet ve hasarın bilinmeyen boyutlarıyla ilgili belirsizlikler var, ancak duruma bağlı olarak kısmen çalışır hale getirilme ihtimali var gibi. Su hasarının ardından, kamerayı yeterince kuruttum ve en azından başlangıç denemeleri aracılığıyla temelde çalışacak duruma getirdim. Kamera menüleri ve sahneyi vizör aracılığıyla izlemek üzere ayarlıydı. Dolayısıyla menüler arasında kontrol etmem ve çeşitli şeyleri test etmem gerekiyordu ve bunun için LCD'ye geçiş yaptım. Bu sırada LCD'nin bozuk olduğunu fark ettim. Tek umudum, menüleri bir dizüstü bilgisayara çıkararak görüntüleyebileceğim bir yolun olması, sonra menüler aracılığıyla vizöre geri dönüp sadece o ayara bırakmak. Elbette kameranın canlı izleme için dizüstü bilgisayara ayarlanması için kamera menülerini kullanamam. Eğer uygun bir HDMI kablosum olduğuna inanmıyorum ve bunu yapmanın bir yolu varsa satın alacağım. USB kablosum var. Fikirleri olan var mı? Çok minnettarım. Teşekkürler!