- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba arkadaşlar, Stüdyo portreleri için 24-70mm GM veya F4 seçiminde önerilere ihtiyacım var - stüdyoda fiyatın avantaja etkisi. Stüdyo portrelerine yeni başladım ve yalnızca sabit odaklı lensler (50mm f1.8 ve 85mm Batis) kullandıktan sonra şimdi ciddi bir şekilde bir zoom lens düşünüyorum. Çoğu arkadaşımın Canon veya Nikon'da 24-70mm f2.8'e sahip olduğunu fark ettim. Diğer endişem, odaklanma sırasındaki "hayal edici"dir, beni oldukça rahatsız ediyor ve sonuçlarda tutarsızlık yaşanmasına neden oluyor (bu da beceriksizliğimden kaynaklanıyor). Bulunduğum yerde f2.8'i kiralamak mümkün değil. Zeiss f/4'ü kiraladım ve 50mm f1.8'e göre daha iyi olduğunu ve Batis 85mm ile benzer olduğunu fark ettim. Stüdyoda geniş açıkta pek çekim yapmadım. Soru - 24-70mm f2.8 GM'den çok faydalanır mıyım? F4'ün kalitesi yeterli gibi görünüyor, endişelerim odaklanma ve daha iyi sonuçlarla tutarlılık. (yine, beceriksizlik ve deneyimsizlik nedeniyle) Birinin fiyatıyla 24-70mm f4 ve yeni 70-200mm f4 ile de gidebilirim. Yorumlarınız için çok teşekkürler.