- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bir süre önce Fuji ve Sony çekim yapmaya karar verdiğimden beri, Canon ekipmanlarımın çoğunu (oldukça geniş bir koleksiyondu) elden çıkarmaya karar verdim. Gerçek bir ürün olduğunu ve bana uygun olacağını fark ettiğimde A7R2'yi yaklaşık 12 lensimden başarıyla kurtuldum. O zamandan beri, 28/2 ve 35/1.4 FE lensleri satın aldım. 28 kompakt ve oldukça güzel bir şekilde görüntü veriyor, bu yüzden çok kullanışlı oluyor. 35, bir hafta boyunca yaşadığım hayal kırıklığı sonrasında geri iade ettiğim tutarsız bir lens idi (ancak yakın mesafelerde geniş açık çekimlerde merkezdeki konuları çok iyi gösteriyordu). 35'i iade ettikten sonra, bu harika sensörün önüne koyabileceğim lensler aramaya başladığım yoğun bir döneme girdim. Bugün en son satın aldığım Sigma 20mm 1.4 Art ile, Canon cam sistemine tamamen geri dönüş yaptığımı fark ettim. Son iki ay içinde 50L, 85L2, Sigma 20mm ve 50mm Art ve Canon 200mm F2.0 IS lenslerini yeniden satın aldım (ve tekrar sattım). Camı adapte etmek mükemmel bir çözüm değil, bu yüzden aslında Sony'ye tamamen yatırım yapmayı umuyordum. Ancak, Sony'nin pahalı lenslerinden biriyle ilk deneyimim tam bir hayalkırıklığı olduğundan, başka bir çözüm arayışına itildim. Son zamanlarda Canon EF montaj lenslerine 8.000 dolardan fazla harcadığımı ve artık Canon EF montajlı bir gövdeye sahip olmadığımı tahmin edersem, bu bana Sony'nin etkileyici, tutarlı ve çekici bir lens serisi üretme yeteneğinde ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor. Eğer güvenebileceğim sağlam bir lens serileri olsaydı, harcadığım paralar şu anda tamamen Sony'nin cebinde olurdu. Farklı sistemlerde birçok farklı lens sahibi oldum ve FE 35/1.4, takılıp çekime başladığımda hemen belirgin bir problem sergileyen ilk lensimdi. Bu, lensrentals vb. yerlerden yaptığım sonraki okumalarla birleştiğinde, şu anda Sony'ye 1-3k göndermek için gerekli olan güveni oluşturacak bir şeye sahip olmadığımdan dolayı rahat hissetmiyorum. Eğer isterseniz beni eleştirebilirsiniz. Ama bilmelisiniz ki, Sony'nin başarılı olmasını ve gerçek bir rakip haline gelmesini çok isterim, çünkü bu son birkaç yılda yaptıkları inovasyonu takdir ettim. Lafı fazla uzattım şimdi. lol.