- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
İşte Sony-Zeiss Planar FE 50mm F1.4 ZA ile olan (kısa) deneyimim raporum: Teknik verilere ve rapora dayanarak Sony-Zeiss Planar FE 50mm F1.4 ZA'yı satın aldım ve bugün teslim aldım. Paketi açarken ilk sürpriz: Lens kapağı, Sony-Zeiss Planar FA 50mm F1.4 ZA'nın labbe motorlu tasarımını andırıyor, ancak yaprak formunda tasarlanmış. Sony, diğer Sony Zeiss lenslerinin lens kapaklarını plastik / metal karışımı olarak gerçekleştirebilir. Bu görünümü iyileştirir ve özellikle sağlamdır! Bir Sony gövdeye Sony-Zeiss Planar FE 50mm F1.4 ZA'yı bağladığımda karşılaştığım ikinci sürpriz: Lens tarafından net bir şekilde işitilen ve benim için rahatsız edici olan odaklama gürültüsü. Bundan sonra, bu lensin optik performansı benim için artık ilginç değildi. Yaklaşık 1.800 €'luk bir fiyat için daha iyi bir kalite beklerdim. Sonuç: Lensi tekrar paketleyip geri gönderdim. Yarı f-stop'tan vazgeçiyorum ama Sony-Zeiss Sonnar FE 55mm F1.8 ZA daha iyi duruyor. Hem kapak kalitesiyle hem de otomatik odaklama gürültüsüyle ilgilenmiyorum. Ayrıca DxO Mark'a göre bu lens en kötüsü değil! Gerçekten yazık!