Sony Zeiss 35mm F1.4 başlangıç tıklama sesi ve lens önerisi

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Son zamanlarda bir Sony Zeiss 35mm f1.4 lens aldım. Evet, büyük ve ağır ama kullanılmış bir tane almamı karşılayacak işim var. Her seferinde fotoğraf makinesini ( A7ii ) açtığımda, diyaframı genişleyip rahatlayan bir motor sesi duyuluyor. Bu normal mi? Bunun dışında, sorunsuz çalışıyor ve beklediğim gibi net fotoğraflar çekiyor. Ses/motor işlem sırasında devam etmiyor. AYRICA: Bu lensi ani bir kararla satın aldığım için genel yeteneklerini bilmek istiyorum. Şimdiye kadar Sony aynasız sistemine geçtim ve Zeiss 35mm 2.8 ile birlikte kullanılan ikinci el A7ii'ye sahibim. Bu kombini seviyorum çünkü çok küçük. Ciddi olarak çekmek istediğim fotoğraf türleri şunlar: manzara, çevresel portreler (genellikle tırmanma ve dağcılık - yani konuyu net gösteren iyi bir netliğe ve çevresinin görüntülenmesine ihtiyaç duyuyorum) ve geleneksel portreler. 35mm f1.4'ü almak için nedenim, onun "mevcut en iyi e-mount lensi" olması. Kendi paramla o alırdım diye bir risk almak istemedim, o yüzden fırsattan yararlandım. Şimdi tuhaf bir durumdayım. Sürekli tırmanış yapıyorum, sadece 35 2.8'i mi kullanmalı ve bir portre lensi mi almalıyım, yoksa ikisini bir arada mı tutmalıyım? Görüntü kalitesi çok farklı mı? Başka bir seçenek olarak, 35mm f1.4'ü harika bir portre lensiyle takas etmek düşüncem var. Bu yolu seçersem, ne seçmeliyim?