Sony yeni başlayan lens tavsiyesine ihtiyaç duyuyor! Sony 1.8 sabit objektifimden geçiş yapmak.

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu konunun zaten çokça ele alındığının farkındayım ama Sony ürünleri kötülenmeden tartışılsın istedim! Kasamı kenara koyarak sonunda Eylül ayında Canon 80D'den (APS-C sensörlü) Sony A7iii 'ye geçiş yaptım. Hobimi hafta sonları gelir getirebilecek bir şeye dönüştürmeyi umuyordum. Üzücü bir şekilde yalnızca Sony'nin yerli 50mm 1.8 lensini alabilecek kadar param vardı. Maalesef, Canon'un "nifty fifty" adını verdiğim 50mm lensiyle olan aşk ilişkisini çok özledim. Kısmi zamanlı aile yaşamı fotoğrafçısı olarak çalışırken, bir şeylerin eksik olduğunu fark ettim. Neyse ki yine para biriktirmeye başladım ve elimde bulunan lensleri dahaki sefere çeşitlendirmek istiyorum. Crop sensörlü 50mm'nin odak uzunluğunu özlediğimi düşünüyorum, bu yüzden ilk olarak eğildiğim yüksek övgü alan Sony 85mm 1.8 lens ama daha sonra 50mm'yi satıp Sigma art 35 1.4 gibi farklı birşeye yönlensem mi? Eğer 70-200 canon f4 ile birlikte genel yaşam tarzı için 2 sabit odaklı lens alacaksanız, hangilerini tercih ederdiniz? Düşünceleriniz için teşekkürler ve topluluğa katılmaktan memnuniyet duyuyorum!