- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sony a7 ii kamerayı satın aldım. Ayrıca, birkaç eski flaşım olduğundan (şu anda Sony'nin kullandığı ayakkabılardan eski ters ayakkabı sistemine) bir hızlıflaşın ADP-MAA ayakkabı adaptörünü aldım. Sahip olduğum flaşlar arasında Sony HVL-F43AM ve HVL-F58AM bulunuyor. Hepsi iyi çalışıyor ve HVL-F43AM'ı (adaptöre monte edilmiş olarak) HVL-F58AM'ın kontrol cihazı olarak kullanabiliyorum (köle olarak davranarak). Daha küçük ve taşınabilir bir hızlı flaş satın almayı düşünüyorum, bu yüzden HVL-F28RM'yi inceliyordum. Ancak bazı şüphelerim var. HVL-F28RM'nin gösterildiği Sony'nin web sayfasında (en azından bu sayfanın İspanyolca versiyonunda) bu flaşın diğer HVL-F28RM flaşlarının kontrol cihazı olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Ancak genel olarak bu Sony flaşlarını kontrol cihazı olarak kullanabileceği belirtilmemiş. Eğer sadece diğer HVL-F28RM flaşlarıyla çalışacaksa, benim için pek anlamlı olmaz, ama kim bilir. Sorularım şunlar: Sony HVL-F28RM, diğer Sony ve Sony uyumlu hızlı flaşların kontrol cihazı olarak hareket edebilir mi? Ve (en önemlisi), böyleyse, HVL-F43AM ve HVL-F58AM'ın kontrol cihazı olarak çalışabilir mi? Bu konuda bilgisi olan var mı? Konuyla ilgili makalelerin olup olmadığını görmek için Google araması yaptım ve bu konuda YouTube'da herhangi bir şey söyleyen birini bulmaya çalıştım, ancak şanssız oldum. 28 Ağustos 2021 tarihinde Alejandro tarafından düzenlendi.