Sony FE 12-24

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba herkese, Ben sadece amatör bir fotoğrafçıyım; Bu yüzden yorumlarımı dikkate alın. Birkaç gün önce yeni 12-24 lensimi aldım ve hafta sonumu Paris'te kentsel manzara fotoğrafları çekerek geçirdim. Lens hakkında okuduklarımın büyük bir kısmı oldukça doğru gibi görünüyor: Öncelikle, oldukça hafif ve biraz küçük! (kocaman beğendiğim 24-70 GM ile karşılaştırıldığında) A7RII ile eşleştirildiğinde çok kolay. Ergonomisi oldukça iyi ve genel kalitesi benim için uygun. Odaklama yeterince hızlı ve ellerimle çekim yaparken zorluk yaşamadım, ancak açıkçası tripod daha kaliteli fotoğraflar getirebilirdi. Keskinlik açısından, 12, 16 veya 24 mm'de, merkez ve merkeze yakın alanlar oldukça iyiydi. Ancak, (aşırı) köşeler net bir şekilde yumuşak, hatta F8 veya F11'de olsalar da (A7RII ile genellikle F11'den fazlasını kullanmam). MTF eğrilerini kontrol etmedim ve 16-35 F4 Zeiss gibi diğer lenslerle ciddi bir karşılaştırma yapmadım, ancak keskinlik açısından birbirine yakın gibi görünüyor. 24mm'de, 24-70 GM'ım daha iyiydi, ancak bu 12-24'ü 24 mm'de çekim yapmak için almadım! Dürüst olmak gerekirse, favori baskılarım A2 boyutlarındakiler ve bu boyut için fotoğraflar yeterince keskindi (çok fazla kırpma yapmanız gerekmeyecekse). Distorsiyon konusunda, geniş açılı bir zoom lens için oldukça iyi kontrollü olduğu söylenmiş ve aynı fikirdeyim. Lightroom (veya daha iyisi DXO ile) kolayca düzeltilebilir. Bu ilk test için, henüz Lightroom'daki lens düzeltmesinden faydalanmadım çünkü henüz hazır değil... Çoğunlukla böyle bir lensle düşük ışıkta çekim yapmadığımdan, F4 maksimum diyafram açıklığı sorun olmuyor ve ihtiyaç duyulursa tabii ki tripodla düşük hızda çekim yapacağım. Bu zoom lensi Samanyolu'nu çekmek için test etmek ilginç olacaktır, ancak F4'ten daha geniş bir diyafram açıklığı daha iyi olacaktır. Sonuç olarak, bu ilk test olumlu geçti ve kesinlikle bu zoom lensi çantamda saklayacak ve özellikle 12-16 aralığında kullanacağım.