- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sorun Lens doğru şekilde bağlı, ancak manuel odaklama çalışmıyor ve otomatik odaklanma aralıklı olarak çalışıyor ve sonra bağlantı kesiliyor. Daha detaylı açıklama Son zamanlarda bir kişiden Reddit aracılığıyla kullanılmış bir A7RIII gövdesi aldım ve kamera birkaç gün boyunca sorunsuz çalıştı, bu benim lens haricindeki tek Sony ürünüm ve kullanmaktan mutluydum. Ancak birkaç saat önce 24-70mm GM f/2.8 lensimle uzun pozlama çekimleri yapmaya gittim. Her şey evime dönene kadar sorunsuz çalışıyordu ve sonra bazı özçekim fikirlerini test etmeye başladım. Sorunun ilk belirtisi, diyaframın f değeri yerine "f--" olarak listelendiği özçekim testlerine başladığımda ortaya çıktı, lensi tekrar takarak geçici olarak düzeltildi. Ancak, takılıp gevşemeye başladığında, sadece kameranın görüntüsünde değil, gerçek görüntüde "yanıp sönüyordu". Lens kendisi bir sorun olmadığı için a6400 gövdesinde test ettim ve bağlantı kesilmesi gibi herhangi bir sorunu olmadan tamamen sorunsuz çalıştı. "Yanıp sönme" sorununu daha detaylı anlatmak gerekirse, lens neredeyse diyafram bıçaklarının sürekli olarak kapanıp açıldığı gibi görünüyordu. Lens doğru şekilde bağlı olduğu gibi tıklandı. Sensör pedlerini ve pinlerini temizlemeyi denedim, ancak hiçbir sonuç alamadım ve durum iyileşmedi. Lensi sökme düğmesi de biraz sorunlu, nedeni kesin değil, ve o gün dışarıda oldukça sıcaktı, pilin stres altında olup olmadığından emin değilim. Sensör pedlerine bakmak isterseniz işte bir fotoğraf, herhangi bir yardım işe yarar! Teşekkürler.