Sony A7 Özellikler ve İnceleme

I Love Google

A7 III
Editör
20 Kas 2019
325
126
43
Ankara
Gövde
Sony A7 III
Gövde 2
Sony DSC W550
Lens
Sony FE85mm f1.8
Lens 2
Pentax 50mm f1.7
Lens 3
Pentax 28mm f2.8
Lens 4
Vivitar 55mm f2.8 Macro
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.

Full Frame'in İlk Gövdesi Sony A7


Aynasız gövde modellerinden biri olan Sony A7'nin özelliklerine baktığımızda full frame bir sensöre sahip. Bu inceleme yazımızda önceki modellerden biri olan Sony RX1'den sonra bu gövdenin de artık objektifleri değiştirilebilir. Bu sayede Sony A7 ve A7R fotoğraf makinelerinin çıkmasıyla bir devrime daha adım atılmış oldu.
Aynı Nikon D800'de olduğu gibi Sony A7 iki farklı model olarak karşımıza çıkıyor Bunlar Sony Alpha 7 ve Alpha 7R serileri. Bu kamerayla beraber Sony alpha ve nex serilerini alpha çatısı altında birleştirme kararı aldı.

Sony A7.JPG


A7 ve A7R'e dış görünüm olarak baktığımızda fazla fark göremezken sensör olarak büyük farklılıklar bulunmakta. Sony A7 full frame 24mp CMOS sensörle gelirken sensörün önünde low pass filtresi bulunmuyor ve Sony A7R 36 megapiksel CMOS sensörle geliyor. Böylece A7R'de daha az noise ve daha keskin görüntüler almak mümkün. Sony A7'deki elektronik perde modları sayesinde perde sesi azaltılmış ve perde açılıp kapandığında oluşacak potansiyel titremelerin önüne geçilmiştir. Bu 2 makinede de Sony'nin en son ürünü olan Bionz X işlemcisi kullanılmıştır. LCD olarak XGA elektronik vizör hareketli LCD, wi - fi ve kötü havalara karşı dayanıklı gövde yapısı da iki makinanın ortak özelliklerinden biridir.


zeiss.JPG


Uyumlu Lensler


Sony A7 gövdesi E-bayonetle geliyor karşımıza, fakat full frame'in kalitesinden faydalanmak istiyorsanız Sony'nin bu fotograf makinesiyle beraber bizlere tanıttığı FE serisi lenslerini almanız gerekiyor. Mevcut olan bu E serisi lensler APS-C sensörler için üretildiğinden full frame sensörlere karşı fiziksel olarak uysa da performans açısından bizlere beklenileni sunmuyor. Bu FE lenslerin hepsi kötü havalara karşı uyumlu, titreşim engelleyici ve inner zoom özelliklerine sahiptir. FE lenslere şu şekilde örnekler verebiliriz.

  • 28-70mm F3.5-5.6 Sony OSS,
  • 24-70mm F4 Carl Zeiss OSS,
  • 70-200mm f4 Sony G OSS,
  • 35mm f2.8 CARL ZEİSS,
  • 55mm f1.8.Sony

2015 yılı içinde yaklaşık 15 farklı FE Lens modeli duyurulurken bunların içinde ultra geniş ve makro açılı lenslerde bulunuyor.

Gövde Yapısı


Sony A7 ve A7R ilk çıktığında dünyanın en ufak ve en hafif Full Frame sensörlü makinesi seçilmiştir. A7 serisini elinize aldığınızda çok sağlam bir gövde tuttuğunuzu anlayabilirsiniz. Fakat A7R, A7'den bir adım öndedir. A7R bütünüyle magnezyum gövdeye sahiptir. Ancak A7'nin ön tarafında ve tuşlarında plastik malzeme kullanılması gövdesine yakışmamıştır. Ayrıca Makine toz ve suya dayanıklıdır.

Tuş hassasiyetleri gayet başarılı ayarlanmış olup, bastığınızda kendiniz hissedebiliyorsunuz. Bu olayı küçümsemeyelim hala basit makinlerde bu tarz hatalar olabiliyor. Makinenin aynı zamanda çok sağlam bir gövde yapısı olduğunu belirtmeliyim. Üstündeki tuşlarda tuş kilidi bulunmuyor. Küçük bir sorun olsa da arada sırada pozlarken elinizin değmesiyle değişebilir. Ancak bunu çok da büyütmeye gerek yok.

Video çekimlerinde ayrı bir tuş konulmuş. Bu durum video çekerken bir sıkıntı olmasını engelliyor.


Sony A7.JPG



LCD ve Vizör


Sony A7, 1.23 milyon noktalı bir LCD ekrana sahiptir. LCD ekran, aşağı doğru 45, yukarı doğru 84 derece hareket edebilme yeteneğine sahip. Günümüzün en popüler çekimi olan selfie severler için pek de uygun olmayan bu makinede kendinizi görmeniz mümkün değil.

Sony A7'de elektronik vizör kullanılmış ve vizörü 2.4 milyon noktayı destekleyebiliyor ve gerçekten keskin bir görüntü sağlayabiliyor. Bu keskinlik ve parlaklığı sağlayan da OLED teknolojisidir.

LCD ve vizör arasındaki görüntü geçişini sağlayan sensörün hassasiyeti başarısızdır. Sensörün önüne yanlışlıkla eliniz değse bile otomatik olarak vizöre atıyor ve parmağınızı çekseniz de vizörde kalmaya devam ediyor. Anlayacağınız ufak bir gecikme söz konusu oluyor.

Netleme Hızı


Sony A7 Hybrid otomatik netleme yapabiliyor. Bu netleme sistemiyle 117 alan ölçme noktasına sahip oluyor. A7R'ye göre daha hızlı ve kolay netleme yapabiliyor. Çünkü hybrid algılayıcısı var. Akşam çekimlerinde netleme biraz düşebiliyor.

Seri Çekim Modu


Sony A7 2 adet hızlı çekim moduna sahiptir. Bunlardan biri standart diğeri hız öncelikli çekim modu olarak bilinmektedir. Standart çekim modu saniyede 2.5 kare çeker, diğer modu olan hız öncelikli çekim modu saniyede 5 kare çekebilme yeteneğine sahiptir.

Sony A7.JPG


Pil Ömrü


A7'de kullanan pil NP-FW50'dir. Tam dolu pille 340 kare çekebiliyor. Makineniz kapalıyken şarj doldurduğunuzda dolup dolmadığını belirten bir ışık yok. Ancak dokunursanız yüzde kaç şarjı olduğunu görebiliyorsunuz.

Fotoğraf Kalitesi


RAW çekimlerinde gayet başarılı iken JPEG çekimlerinde aynı kaliteye ulaşamayabilirsiniz. Yüzlerce RAW fotoğrafı işlemek de sıkıntı olabiliyor.

Sony A7 Özellikler Ve Teknik Nitelikler


  • 24,3 MP Full Frame Exmor® CMOS Sensör
  • Daha fazla ayrıntı ve gürültü azaltma için BIONZ X işlemci
  • E-mount uyumlu değiştirilebilir lens sistemi
  • Yüksek kontrast ve yüksek çözünürlüklü XGA OLED Tru-Finder™
  • Wi-Fi® ve NFC Tek dokunuş ile kolay paylaşım ve kontrol
  • 35 mm full frame (35,8 mm x 23,9 mm) Exmor® CMOS sensör
  • Yaklaşık 24,3 Megapiksel
  • Fotoğraflar: ISO 100-25.600 Seçilebilir alt üst limit ise AUTO (ISO 100-6400)
  • Videolar: ISO 200-25.600 eşdeğeri, Seçilebilir alt üst değerler AUTO (ISO 200-6400 eşdeğeri)
  • PİL ÖMRÜ Yaklaşık 270 çekim vizör ile yaklaşık 340 çekim (LCD ekran) (CIPA standart)
  • VİZÖR TİPİ XGA OLED, 1,3 santimetre (0,5 tip) elektronik vizör (renkli)
  • MONİTÖR TÜRÜ Açık/Kapalı
 
Üst