Sony 28mm ve Zeiss 35mm Karşılaştırması

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba herkese, İlk seviye çekimci burada! Sony kameralar dünyasına yeni giren biri olarak, yakın zamanda a7ii modelini satın aldım ve söylemeliyim ki, bir Nikon'dan geçiş yapmama rağmen oldukça harika (mercek maliyetinden başka). Şu ana kadar Sony 28mm f2 ile kullandım ve hala bu lense birkaç gün daha iade seçeneğim var, Zeiss 35mm f2.8 için herhangi bir düşünceniz var mı? Uzun vadede geniş açılı bir lens olan 16-35'i almayı planlıyorum, bu yüzden bu lenslerden herhangi biri bu aralıkta olacak zaten. Özellikle f2.8 düşük ışık performansı konusunda endişeliyim. 28mm oldukça yeni olduğundan, 35mm f2.8 ile iyi karşılaştırmalar veya incelemeler bulmak zor oluyor, diğer giriş seviye prime lens olduğunu düşündüğüm bu lense dair. Doğrusunu söylemek gerekirse, doğrusal olmayan RAW 'lardan JPEG'lere karşılaştırdığımda bozulma oldukça dikkat çekici, ve 28'in daha geniş açılarla çekim yapma gücü olduğundan, kenar yumuşaklığı pek çekici gelmiyor. Bu iki lens arasındaki karşılaştırma hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Teşekkürler.