- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yakın zamanda bir Sony A7ii ve bir Sony montaj adaptörü satın aldım. Şu anda sahip olduğum tam kare lensler arasında, Minolta 35-70 f/3.5-4.5 zoom (f/5.6 ve üstüne kadar oldukça keskin olan ve elle odaklama yapmam gereken bir lens), Tamron Adaptall-2 35-70 f/3.5 (f/5.6 ve üstüne kadar oldukça keskin olan ve tamamen manuel olan bir lens) bulunmaktadır. Daha kısa odak uzunluğu için bir Sony 28mm f/2.8 (A montaj) ve daha uzun bir odak uzunluğu için bir Sony 85mm f/2.8 (A montaj, AF ile ya da manuel odaklama ile kullanılabilen) var. Ayrıca Minolta 50mm f/1.7 ve Tamron Adaptall-2 80-210mm lenslerim de var, ancak bu konuyla ilgisi yok. Daha güncel ve uygun fiyatlarda bir yürüyüş lensi almayı düşünüyorum. Satın alabileceğim bir şey. Sony 28-60mm f/4-5.6 benim dikkatimi çekti. Üzerine çok fazla inceleme bulunmuyor. Dyxum'da bir tane buldum, digitalcameralens.com'da geniş kapsamlı bir inceleme ve belki de YouTube'da iki ciddi inceleme var. DxO markası henüz bir inceleme yapmadı ve Kurtmunger de yapmadı. Okuduklarımdan veya duyduklarımdan (pek fazla değil), görünen o ki görüntülerin merkezinde mükemmel bir keskinlik sağlıyor ve kenarlarda ve köşelerde oldukça iyi veya kabul edilebilir keskinlik sunuyor. Görünüşe göre (veya öyle okudum), Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS' den çok daha iyi ve keskin. Önceki lensin daha kısa bir odak uzunluğu ve daha küçük olması (belki bunu taşırken bir avantaj olarak görmek) gibi avantajları var. Ayrıca, biraz daha pahalı olan Sony Vario Tessar FE 24-70mm F4 OSS hakkında da okuma yapıyorum. Ancak aynı forumda bu lensle ilgili sorun yaşayan birçok kişi olduğunu ve keskinlik ölçümlerinin beni etkilemediğini okudum. Muhtemelen ithalat vergisi ve/veya Sony ticari politikalarıyla ilgili sebeplerden dolayı, ülkemde Sony ürünlerine diğerlerinden daha fazla erişim sağlanıyor. Örneğin, burada, Tamron FE 28-75 f/2.8'nin fiyatı, kamera, dikey tutma aparatı, lens montaj adaptörü ve yedek pil için ödediğimden daha fazla ve Sony 28-60mm f/4-5.6'nın üç katından fazla tutuyor. Belki üç kat daha iyidir (?). Yaklaşık 350 Amerikan Doları karşılığında yeni bir Sony 28-60mm f/4-5.6 satın alabilirim, ancak şüphelerim şunlar: Bu lens, sadece düzenli ila kötü incelemelerini okuduğum Sony 28-70mm f/3.5-5.6 OSS' den çok daha iyi mi? Sony 28-60mm f/4-5.6 değer mi, yoksa daha üstün bir zoom lensi satın alabileceğim zamana kadar şu anda sahip olduğum ekipmanı kullanmaya devam mı etmeliyim? Herhangi biri Sony 28-60mm f/4-5.6'yı denedi mi ve diğer zoom lenslerine (keskinlik, CA vb. açısından