Sony 28-60mm f/4-5.6 ile FE 28-70mm f/3.5-5.6 ve diğerleri karşılaştırması

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yakın zamanda bir Sony A7ii ve bir Sony montaj adaptörü satın aldım. Şu anda elimdeki tam kare lensler Minolta 35-70 f/3.5-4.5 zoom (f/5.6 ve sonrasında makul derecede keskin ve elle odaklamam gerekiyor), Tamron Adaptall-2 35-70 f/3.5 (f/5.6 ve sonrasında makul derecede keskin, tamamen manuel), daha kısa bir odak uzaklığı için Sony 28mm f/2.8 (A montaj), ve daha uzun bir odak uzaklığı için Sony 85mm f/2.8 (A montaj, AF veya manuel odaklama ile kullanabilirim). Ayrıca Minolta 50mm f/1.7 ve bir de Tamron Adaptall-2 80-210mm var, ancak bu konuyla ilgisi yok. Belki daha güncel bir genel kullanım için zoom lens satın almayı düşünüyorum. Ucuz bir şeyler ama bütçem yetecek şekilde. Sony 28-60mm f/4-5.6 benim dikkatimi çekti. Üzerine çok fazla inceleme yok. Dyxum'da bir tane buldum ve digitalcameralens.com'da kapsamlı bir inceleme mevcut, ve belki de YouTube'da iki ciddi inceleme. DxO mark henüz inceleme yapmadı ve aynı durum Kurtmunger için de geçerli. Okuduklarıma veya duyduklarıma göre (çok fazla değil), görüntülerin merkezinde mükemmel keskinlik sağlıyor gibi ve kenarlar ve köşelerde oldukça iyi veya kabul edilebilir keskinlik sunuyor gibi görünüyor. Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS'den çok daha iyi ve keskin olduğu gibi görünüyor (ya da okuduğum kadarıyla). İlk bahsedilen lens daha kısa bir odak uzaklığı aralığına sahip ve diğerinden daha küçük (bu belki yanımda taşımak için bir avantaj olabilir). Ayrıca Sony Vario Tessar FE 24-70mm F4 OSS hakkında da okumaya başladım, biraz daha pahalı, ancak bu forumda birçok insanın sorun yaşadığını ve bana pek etkileyici gelmeyen keskinlik ölçümleri olduğunu okudum. Daha iyi olan Tamron veya Sigma lenslere bakmıyorum çünkü (muhtemelen ithalat vergisi ve/veya Sony'nin ticari politikalarıyla ilgili olduğu nedenlerle) burada, ülkemde Sony ürünleri diğerlerine göre daha ulaşılabilir durumda. Örneğin, burada Tamron FE 28-75 f/2.8, kameraya ödediğimden daha fazla maliyeti var, bir de dikey tutma aparatı, lens adaptörü, yedek pil ve Sony 28-60mm f/4-5.6'nın maliyetinin üç katı kadar. Belki üç kat daha iyidir (?). Yaklaşık 350 dolarlık karşılığında yeni bir Sony 28-60mm f/4-5.6 satın alabilirim, fakat şüphelerim şunlar: Bu lens gerçekten Sony 28-70mm f/3.5-5.6 OSS'den (sadece vasat ila kötü incelemeler okuduğum) çok daha iyi mi? Sony 28-60mm f/4-5.6 bu değer mi, yoksa mümkün olduğunda premium bir zoom lens satın alana kadar zaten sahip olduğum ekipmana mı devam etmeliyim? Sony 28-60mm f/4-5.6'yı deneyen ve belirttiğim diğer zoom lenslerle (keskinlik, CA vs. açısından) karşılaştırabilen var mı? Veya