Sony 24-70 f/2.8 GM alternatifleri

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yeni G Master lensleri satın alacak bütçem yok. Hiçbir şekilde bütçeme uymuyor. Maliyeti "Bu benim aldığım son lens olacak!" diyerek haklı çıkarmaya çalışabilirdim, ancak durum böyle olmazdı. Bu yüzden, çok az bilgi bulduğum bir kumar için ödediğim miktarın üçte birini harcamayı tercih ettim. Ebay aracılığıyla Sony A7ii kameram için Sigma 24-70 f/2.8 a-mount ve LA-EA3 adaptörünü aldım, böylece o odak uzunluğunu 2.8 sabit diyafram açıklığıyla kapatmaya çalıştım.24-70 f/4 çok daha pahalı (adaptör hariç lens için ödediğim miktarın iki katı), daha yavaş ve özellikle Zeiss için oldukça düşük testlerde yer alıyor. Bir G Master lens toplam paketin üç katı fiyata sahip, muhtemelen daha keskin ve inanılmaz bir otomatik odaklama yeteneğine sahip, ayrıca çok zor elde edilebilir. Şimdiye kadar iç mekanlarda oldukça düşük ışıkta yapılan testlerim iyi ancak mükemmel değil. Lens, f/1.8'de daha hızlı olan 55mm yerel Zeiss'den daha açık bir şekilde, ancak durdurulduğunda biraz iyileşiyor, ancak yerel a-mount olarak gerçekten sivri oldukça f/8'de değil, f/5.6'dan farklı olarak. T-stop değerini 3.2 olarak tahmin ederim, çünkü bir 90mm f/2.8 makrodan biraz daha koyu ışığa maruz kalıyor, ki bu durum LA-EA3 adaptöründe ışık kaybından kaynaklanabilir. Ve son olarak, en önemlisi, otomatik odaklama yapıyor mu? Evet. Mükemmel değil, ancak düşük ışıkta (Sekonic L-308S-U tarafından test edilen 1.8 EV) bile yarım saniyede küçük bir odak noktasını bile tutturuyor. Kesinlikle yerleşik E-mount kadar iyi değil ve muhtemelen LA-EA4 ile (şu anda sadece test etmek için düşündüğüm) çok daha iyi olabilir ancak benim bütçem için en iyisi bu.