Sony 200-600 mm lensinde 300 mm'nin üzerinde odaklanma sorunu

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Herkese merhaba, Yaklaşık bir yıldır tuhaf bir odak sorunu yaşıyorum, Sony A9 ile 200-600mm bazen 3-4 metre uzaktan daha ileri odaklanmıyor gibi geliyor. Odak manuel olarak denememe rağmen odak hareket etmiyor gibi görünüyor. Yani, odak aralığını istenenden daha geriye kaydırmış gibi hissettiriyor. Örneğin, 3 metre uzaktaki bir ağaca otomatik odaklanıp manuel odaklamaya geçtiğimde, ağacın 3 metre uzaklıkta olduğunu gösterdiğini görebiliyorum, ancak bu açıkça doğru değil. Neyse ki bu sorun genellikle nadiren meydana geliyor, bazen bir ay boyunca karşılaşmıyorum ve genellikle objektifi çıkarıp tekrar takarak düzeltilebiliyor. Ancak bazen günde birkaç kez karşılaşabiliyorum. İlk başta, bağlantılarda bir miktar toz veya kir olabileceğini düşündüm, ancak artık üzerinde 1 yıldır uğraşmama rağmen büyük olasılıkla böyle olmadığına %90 eminim. Objektifimi babamın Sony A7RIII'ünde test ettim ve sorunu çoğaltabildim, bu yüzden sorunun A9'da değil objektifte olduğu görünüyor. Ayrıca fark ettim ki bu sorun ortaya çıktığında odak otomatik moda 300mm'ye kadar normal çalışıyor, ancak 300mm'den sonra odak bozuluyor ve sadece kameraya yakın konulara, yaklaşık 2.4-5 metre uzaklıktaki konulara odaklanıyor. Dolayısıyla sorunun 300-600mm aralığında olduğu gibi görünüyor, ancak neden kaynaklandığını bilmiyorum. Bu odak sorunu hem eski hem yeni sürümlerde mevcut, bu nedenle en son güncelleme sorunu çözmedi. Bu muhtemelen donanımsal bir sorun olabilir. Ayrıca bu sorun meydana geldiğinde kamera gövdesi hala objektifi tanıyor, yani bir bağlantı kaybetme durumu değil. Tüm forumları araştırdım ancak bu sorunu yaşayan kimse bulamadım. Problemin videoları. İkinci kısım, manuel odaklama gösteriyor ve kamera ağaç gibi 3 metre uzaktaki odakta olduğunda odak sonsuzda olduğunu düşünüyor.