- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Web'de benzer bir durumu saatlerce aradıktan sonra satış sonrası servisi ile iletişime geçmek üzereydim. Umutsuzca, bu forumda son bir arama yaptım ve bu gönderiyi buldum: http://www.sonyalphaforum.com/topic/594-firmware-update-121-for-a7m2rs6000/ Bu benim sorunumun anahtarıydı. Bu nedenle sizinle paylaşmaya karar verdim, çünkü bunun hakkında internette hiçbir şey yok. Temelde, SEL2870'i 0.01'den 0.02'ye güncellemeye çalışıyordum ve Sony A7II 1.20 yazılımıyla uyumu sağlamak istiyordum. Talimatları tam olarak uyguladım ve bu işlemi Windows ve Mac'te denedim (hafıza kartı yok, pil tam, önceki kurulumun OS X 10.10'da olduğu). Ne denediğime bakılmaksızın, güncelleme işlemi hiçbir zaman Sony A7II cihazımda başlamadı (Anahtar kelimeler için ILCE-7M2). Güncelleme işlemi her zaman "Bilgisayar talimatlarını izleyin" duraklama hatası alıyordu ("Suivre les instructions sur l'ordinateur", Fransızca anahtar kelimeler, İngilizceme özür dilerim).
Sonradan fark ettim ki, lens güncellemesini çalıştırmak için önceden A7II 1.21 yazılımını yüklemem gerektiğini bilmeliydim (Nisan ayından beri sony japon web sitesinde mevcut sadece). Bu güncellemeyi yüklemek, lens güncellemesinin çalışmasının çözümüydü, ardından Google çevirisinde tahmin edebileceğimiz şekilde şu ifadeler yer alıyordu: "Vücut yazılımı versiyon 1.20'de, lens vücut yazılımı güncellemeleri başlamayan belirtileri düzeltildi." Evet, Sony tarafından 1.20 olarak yazılmasına rağmen 1.20 olarak yazılmalıydı, muhtemelen bir yazım hatasıydı. Şimdi ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Tabii ki, güncelleme sırasında herhangi bir sorunla ben ilgilenmemekteyim ve talimatları dikkatlice takip etmelisiniz aksi takdirde sevdiğiniz kameralarınızın tuğlası olabilirsiniz. Bu firmware güncellemesini güncel tuttuğu ve değişiklik günlüğü için google çevirisini sağladığı için @kasimodem'a çok teşekkür ediyorum.
Sonradan fark ettim ki, lens güncellemesini çalıştırmak için önceden A7II 1.21 yazılımını yüklemem gerektiğini bilmeliydim (Nisan ayından beri sony japon web sitesinde mevcut sadece). Bu güncellemeyi yüklemek, lens güncellemesinin çalışmasının çözümüydü, ardından Google çevirisinde tahmin edebileceğimiz şekilde şu ifadeler yer alıyordu: "Vücut yazılımı versiyon 1.20'de, lens vücut yazılımı güncellemeleri başlamayan belirtileri düzeltildi." Evet, Sony tarafından 1.20 olarak yazılmasına rağmen 1.20 olarak yazılmalıydı, muhtemelen bir yazım hatasıydı. Şimdi ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Tabii ki, güncelleme sırasında herhangi bir sorunla ben ilgilenmemekteyim ve talimatları dikkatlice takip etmelisiniz aksi takdirde sevdiğiniz kameralarınızın tuğlası olabilirsiniz. Bu firmware güncellemesini güncel tuttuğu ve değişiklik günlüğü için google çevirisini sağladığı için @kasimodem'a çok teşekkür ediyorum.