Samyang 24mm F2.8 - deneyimlerim

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, geçen hafta kopyamı aldım ve ilk düşüncelerimi duymak isteyebileceğinizi düşündüm (çevrim içi birçok incelemeyi gördüm ve onlar biraz fazla olumlu görünüyor gibi geldi). Bu lensin duyurulmasından çok heyecanlandım, çünkü A7 ilk çıktığından beri uygun fiyatlı bir geniş açılı sabit lens için bir boşluk vardı. Fiyat açısından en yakın yerli geniş açılı olan 28/2, benim için hiçbir zaman yeterince geniş olmadı ve DXO Optics Pro ile uyumlu değildi. Her zaman Batis 25/2 ve Loxia 25/2.4 ve 21/2.8 gibi seçenekler var, ama orada yaklaşık 1.000 £ tutarında konuşuyorsunuz. Yapı ve kullanım açısından Samyang, Zeiss 35/2.8'den biraz daha büyük. Yapı kalitesi o kadar sağlam hissettirmiyor ve AF sesi varsa kulak kesilirseniz duyulabilir. Ağırlık açısından, kameram çantasında hemen hemen fark edilmiyor. Hood için en iyi söyleyebileceğim şey, küçük olduğu ve sınırlı bir değere sahip gibi göründüğüdür. MF tel ile odaklanma yapılıyor. Tamamen kullanılabilir ve alışılageldik sınırlamalarla geliyor. Lens biraz daha büyük olabilir veya hood şeklinden dolayı olabilir ama Benim için Zeiss 35/2.8'den daha kolay odaklanılabilir buldum, çerçevede parmağımın olasılığının daha düşük olduğunu fark ettim. A7ii 'den A7Rii'ye geçtiğimden beri tercihim AF-C ile esnek noktalı genişletilmiş nokta (çoğunlukla A7ii'mle DMF kullandım). AF hızı en hızlı değil - kit 28-75'den ve 28/2, 55/1.8 ve 90/2.8'den (odak sınırlandırma etkinleştirilmişken) daha yavaş. AF doğruluğu, AF-C modunda f2.8'den f5.6'ya kadar iyidir. Kötü haber AF-C, f8'e ulaştığınızda zorlanmaya başlar ve f8'den sonra kullanılamaz hale gelir, burada sadece oyun oynar. Testlerimi dışarıda tekrarladım ve aynı sorunu fark ettim. İyi haber ise DMF, f8'den yukarısı için mükemmel kullanılabilir durumda. Umarım ileride bir firmware güncellemesi AF performansını iyileştirecektir, ama benim için bu lensin temel satış noktalarından biri olan AF açısından hayal kırıklığı oldu. Optik performans burada beni olumlu şaşırttı, özellikle adapte edilmiş Olympus Zuiko 24/2.8'den geldikten sonra. Vinyetleme kesinlikle bir sorun, ve f11'e kadar mevcut. Lens boyutunu düşük tutmak için kaçınılmaz bir fedakarlıktır ve düzeltilebilir. Merkezler tüm diyafram açıklıklarında keskindir ve f5.6/f8'de zirve yapar. Köşeler en azından f5.6'ya kadar durulduğunda faydalanır ve aslında en iyi olmadıkları nokta f8'e ulaştığınızda olur. Çözümleme her zaman subjektiftir ama şimdiye kadar çok hoş buluyorum. Distorsiyon minimaldir, hafif bir pincushion ile (düzeltmek için DXO'da %5'e ihtiyaç duyuyor