- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba herkese, Avid A7RII kullanıcısıyım - ancak şu anki projem için bir lens çözümü arıyorum. 120-150 aralığında, tercihen 135 bir sabit telefoto lens arıyorum. İyi seçenekler neler olabilir merak ediyorum? Bulamıyorum gibi görünüyor, bu da can sıkıcı ve burada iyi kullanıcı deneyimleri olabileceğini düşündüm. En büyük endişelerim lensin boyutu/ağırlığı ve IQ'su. Kameralı makinemle millece yürüyorum ve ağırlık önemli. Bu yüzden Sony'yi aldım. Şu anda genellikle Contax G 90mm 2.8'i adaptörle kullanıyorum ve çekim yapıyorum için harika bir boyut/IQ kombinasyonu, ancak bu harika, eski lens bile Sony sensöründe bazı sınırlara sahip, bu yüzden IQ açısından daha kötü bir şey istemem, ancak yapmam gereken bazı işler için çok kısa. Diyafram büyük bir endişe kaynağı değil - f/4 bir lens işe yarayabilir. Manuel odaklama büyük bir mesele değil fakat eğer bu eski bir lensle birlikte geliyorsa ve renkleri eski bir lens gibi yansıtıyorsa çekimlerim için uygun olamam. Contax G lensler en eski lensler olarak alabildiğim kadar eski ve 90 bile renkleri 55'tekinden *tam olarak* iyi yansıtmıyor, bu da resimleri süreklilik içinde kullanmayı zorlaştırıyor. Bütçe de pek bir endişe kaynağı değil, eğer 2.000 doların üstüne çıkarsak. (Daha az harcamak isterim ancak doğru aracı bulursam onun için öderim). 90'ın boyutu ile şımarık olduğumu biliyorum. Rokinon gibi bazı üçüncü parti markalar gördüm ama onlara güvenmeli miyim? Ekipman bilgim sınırlı ve genellikle yerel markalara veya Zeiss camlara sadık kalıyorum. Diğerlerine gerçekten güvenmedim ama belki bu günlerde daha iyilerdir? Son kez ciddi olarak üçüncü parti bir lens içeriğine bakma zamanım Nikonslarım için 2007'deki Sigma'lar gibiydi - çok fazla ekipman almam.