- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Arka plan: Manzara fotoğrafları yapıyorum ancak F4 70mm'de genellikle bulanık olan vahşi yaşam ve portre fotoğraflarımı anlamak için bu araştırmaya başladım, eşimin RX100'ü daha keskin bir çekim yaptı, bu nedenle karşılaştırma yapmak için kullandım, tüm bu pikselleri yakından inceleme vb. işleri yapmak biraz yorucu oldu ancak çok şey öğrendim, A7r gerçek bir DSLR'im ve önce NEX3'e sahiptim, şimdi 18 aydır onunla fotoğraf çekiyorum, bu araştırma sayesinde onu ve lensimin güçlü ve zayıf yönlerini anlamama yardımcı oldu, bu gönderide araştırmamı sonuçlandırabilirim. Bu yazı, http://www.sonyalphaforum.com/topic/3691-rx100-sharper-than-24-70-fe-70mm/ adresinden devam eden bir yazıdır. O yazıya daha fazla resim ekleyemediğim için yeni bir yazı başlattım. Bulgular: 1) Başlıkta belirtildiği gibi, şimdi benim için hiç şüphe yok ki Rx100 MK1, F4.9 açıklıklı 100mm (tam kare eşdeğeri) tam odaklı menzilinde 24/70 FE'nin F4 70mm'ye göre daha keskin olduğunu ve 24/70'in herhangi bir F4 zoom aralığından daha keskin olduğunu söyleyebilirim. 24/70 F8'de daha keskindir ve A7r görüntüsünün renk, piksel yoğunluğu vb. birçok avantajı olduğunu biliyorum, ancak F4'te o kadar keskin değil. 2) 16/35 FE, 24 ve 35mm'de (hiçbir süper geniş açılı lensin 24-70'i aşma veya eşit olma gerektirmeyeceğini düşündüğüm için) 24/70'ten F4'te daha kötüdür. Belki de 24 ve 35'te F8'de 24/70'ten çok az daha az keskindir. 3) Deklanşör şoku nedeni olarak kesin olarak dışlayabilirim çünkü 24/70 FE 24mm'de F4 ve F8'i aşağıda karşılaştırdım, aynı EN ile aynı SS'yi elde etmek için Hoya HD ND kullandım, F8 kesinlikle keskin olduğundan F4'teki bulanıklık deklanşör sallantı nedeniyle olamaz. 4) 70MM'deki fotoğraflarım birkaç nedenle kötü olmuş, 70mm'de bulanıklığı önlemek için elde taşınabilir portre veya vahşi yaşam karşılaşmaları çekiminde baş şansımı artırmak için şunları yaptım, F4'te çekim yap - ISO'sunu artırma 24/70'in F4'te bir tripod üzerinden oldukça bulanık olduğunu göz önünde bulundurarak, artan ISO'dan (600'ün üzerinde) kaynaklanan bozulma aşırıydı ve daha düşük ISO'da (1-200) SS açık havada bulut altında veya gölgede 1/45'e kadar düşebilir, ardından kamera sallanması bunu bulanık hale getirebilir. Bu yüzden, dolayısıyla doğrudan güneşe girmeme yardım etmeksizin SS'yi ISO'nun yardımı olmadan artırmak için elde taşınabilir portre veya vahşi yaşam çekimleri yapmam oldukça zor. Sonuç: Biraz hayal kırıklığı yarattı, belki oradaki profesyoneller b