- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bugün bazı testler yaptım çünkü 24-70FE objektifimde 70 mm'de bazı netlik sorunları yaşıyorum. Genellikle manzara fotoğrafçılığı yapıyorum ama fırsat bulduğumda bazen portre ve doğa fotoğrafları çekiyorum. Ancak son zamanlarda, ortağımın RX100'ünde bir kuş fotoğrafı keskin çıktı ve benim dikkatlice manuel odakladığım A7r 24-70FE ile çektiğim 70 mm görüntüler hiç keskin değildi. Sonradan fark ettim ki en azından 1/250 olacak şekilde enstantaneyi artırmak için ISO'yu artırmam gerektiğini, bazı zayıf çekimlerimin ISO 100 1/45'te olduğunu fark ettim. Daha fazla inceleme yapmak için bugün evde her iki kamerasını da tripod üzerine monte ederek bu lambayı fotoğrafladım ve RX100'ün kesinlikle 70 mm'de daha keskin olduğunu sonuçlandırabilirim. 24/70 objektifinden 70 mm'de keskin bir görüntü elde edemiyorum gibi görünüyor. Her iki kamerayı da tripod üzerine monte ederek geri tetikleme kullandım, ISO'yu artırmak için daha hızlı bir enstantane hızı elde ettim, uzaktan kumandalı deklanşör kullandım, dikkatlice manuel odakladım (görüntü vizörde keskinleşti ancak lightroom'da görüntülenen ham çıktı dosyasında keskin değildi). Şimdi hem görüntü sabitleme açık hem de kapalı denedim, her iki görüntü de aynıydı (aslında tripoda monte A7r'de görüntü sabitlemenin açık veya kapalı olmasının farklı olduğu yönündeki inancın bir efsane olduğunu düşünüyorum, eğer farklı bir sonuç elde ederseniz lütfen yanıtlayın). 1/200 hızında deklanşör sarsıntısının fotoğrafı etkileyip etkilemediğini kontrol etmek için lens üzerine ağırlık monte etmeyi denedim ancak ilginç bir şekilde bu fotoğrafı bulanıklaştırdı. Bu gerçekten hayal kırıklığı, portreler için 85 mm sabit bir objektif satın almak istemiyorum ve vahşi yaşamla karşılaşma ihtimalime karşın manzara gezilerinde bunu taşıyamıyorum. Gerçekten 24-70'ın bu kadar basit bir işi yapamaması beni hayal kırıklığına uğrattı, özellikle minyatür bir sensöre sahip bir kameraya karşı, RX100 harika bir kamera ama A7r & 24-70FE için toplamda 3.500 dolar değerindeki ekipmanı devirmesinin hayal kırıklığı yarattığı gerçeği var. Aşağıdaki görüntüleri görüntüler, minimal geliştirme ile RAW dosyalarından alındı, 3:1 yakınlaştırma ile Lightroom'da, ilk fotoğraf aldığım 8 fotoğraftan en iyisi. A7r 24-70FE 70 mm F4 1/250 ISO 1000 hiç keskin değil mi? Hoş geldiniz sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir fotoğraf göreceksiniz… Sadece buradan ücretsiz olarak kaydolun – Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılarız! RX100 Yaklaşık 70 mm Eşdeğer, 1/100 F4.5 ISO800, keskin Sonra 24-70 FE'yi 55 mm