- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yaklaşık 6 ay önce Fuji'den geçiş yaptım ve lens kitimi oluşturuyorum. Şu ana kadar 16-35 GM, 55 1.8, Samyang 35mm ve 100-400'e sahibim. Daha çok portre çalışmalarına girmek istiyorum. Özellikle hayvan portreleri üzerinde çalışmak istiyorum. Ev arayan hayvanları fotoğraflamak için bir yerel hayvan grubu var ve bu gruplara kişisel olarak destek olduğum için bu çalışmanın hayvan becerilerimi geliştirmek ve muhtemelen hayvan portföyü oluşturmak için iyi bir yol olabileceğini düşündüm, çünkü bölgemde bunu yapan pek çok fotoğrafçı yok ve kesinlikle bu tür çalışmalara ihtiyaç var. Şimdi sahip olduğum ekipmana dayanarak, ne tür bir lens eklemeliyim? Seyahat için 16-35'ime tamamlayıcı olacağını düşündüğüm 24-70'e bakıyordum. Ancak, portreler için bu kısa gelebilir diye düşünüyorum. 85mm lens hem insan hem de hayvan portreleri için uygun olur mu? Hayvanlar için hızlı odaklanma yapabilen bir şeye ihtiyacım olacak elbette, ama insanlar için de faydalı olur. Tüm görüşler hoş karşılanır.