Objektif tercihim. 28mm - hangisi, Zeiss Biogon T* 2,8/28 ZM mi?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba. Dolayısıyla, kullanmakta olduğum üç tane Leica lensim var, aslında. 35mm f1.4 lensim, f1.4'te korkunç artefaktlar veriyor, ancak sonrasında duruluyor. Diyafram aralığı boyunca bir miktar vinyetleme mevcut. Carl Zeiss f2 lensim de var, Leica ile benzer sonuç veren bir adaptörü var ve genellikle bu takılı, hem lensler fiziksel olarak hemen hemen aynı, Leica hood takıldığında. Gerçek ikilem, resim üzerinde korkunç pembe / renk kayması nedeniyle neredeyse kullanılamaz hale gelen 28mm f2.8 Leica lensindedir. Bu yüzden, hangi 28mm lensi tercih etmeliyim? Açık seçim, Sony E mount f2.8 lens olacaktır. Beni, Zeiss Biogon T* 2,8/28 ZM'ye yönlendiriyor gibi hissediyorum. Ancak, henüz denemedim. Lütfen bu lens hakkında bana bir şeyler söyleyebilecek var mı? Diğer önerilere de açığım. Adaptörler: Hem Novoflex Leica hem de Nikon Sony E adaptörler var, dolayısıyla teoride, bu diğer Zeiss ZF lenslerine de olanak sağlar, ancak bu lenslerin ZM Leica varyantlarından fiziksel olarak daha büyük olduklarını söylemek doğru mudur? Son olarak, burada yeniyim, Leica 28 ve hatta 35'teki hatalardan bazılarını düzelten yazılım var mı ki buna dikkat etmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim.